BesparenNieuws

Bent u één van de 6% die meer gaat betalen dan nodig?

Innova Energie legt uit hoe u kunt besparen voor 2024!

Het huidige energielandschap is voortdurend in beweging. Innova Energie houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Recentelijk heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) onthuld dat ongeveer 6% van de Nederlandse huishoudens een energiecontract heeft met tarieven die boven het prijsplafond zitten. Dit betekent dat deze huishoudens, met het verdwijnen van het prijsplafond vanaf 1 januari 2024 meer gaan betalen.

Innova Energie adviseert dat het nu, meer dan ooit, loont om over te stappen naar een voordeliger energiecontract. Zeker nu het prijsplafond op energie vanaf 1 januari 2024 komt te vervallen. Dit heeft als gevolg dat iedereen weer de marktprijs gaat betalen die in hun contract staat. Met een ruim aanbod van contracten onder het prijsplafond is dit het uitgelezen moment om te switchen en te kiezen voor stabiliteit met een vast contract.

Bereken nu uw aanbod.

Vaste contracten winnen aan populariteit, zoals blijkt uit de data: van maart tot oktober dit jaar is het aantal huishoudens met een vast contract gestegen van circa 2 miljoen naar meer dan 3 miljoen. Een vast contract biedt zekerheid en bescherming tegen fluctuerende energieprijzen, een comfort dat meer dan welkom is in deze tijden van onzekerheid.

Maar wat als u al een vast contract heeft? Bij Innova Energie begrijpen we dat elke situatie uniek is. Het kan zijn dat uw huidige vaste contract boven de prijsplafondtarieven ligt. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en contractvoorwaarden kan overstappen voordelig zijn, zelfs als dit een opzegvergoeding met zich meebrengt. Deze vergoeding is maximaal €100 voor particuliere contracten afgesloten vóór 1 juni 2023. Voor contracten gesloten na deze datum, wordt de vergoeding berekend op basis van het prijsverschil met de huidige tarieven.

Innova Energie staat klaar om u te helpen met persoonlijk advies. Kies voor de zekerheid van een vast contract en start vandaag nog met besparen. Innova Energie is uw partner in energie, voor nu en in de toekomst.

Bereken nu uw aanbod.

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
21
mei

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Bekijk artikel
01
mei

Bespaar energie: Droog je was buiten deze lente!

Bekijk artikel