BesparenDuurzaam

Bespaar op je energierekening met sluipverbruik

Wees sluipverbruik de baas

Het besparen van energie is een belangrijke stap om niet alleen je portemonnee te ontlasten, maar ook om het milieu te helpen. Naast bewust gebruik van apparaten, kan sluipverbruik ook een grote impact hebben op je energierekening. Met een paar handige tips bespaar je gemakkelijk op je energierekening en ga je sluipverbruik tegen.

Wat is sluipverbruik eigenlijk?

Misschien sta je er niet direct bij stil, maar veel van je elektrische apparatuur verbruikt onnodige energie. Denk bijvoorbeeld aan apparaten die op stand-by staan of laders die zonder device aangesloten in het stopcontact blijven zitten. Dit zijn apparaten die niet actief gebruikt worden maar wel energie blijven verbruiken, aldus sluipverbruik.

Bespaar door apparaten helemaal uit te zetten

Een simpele en snelle manier om je sluipverbruik te minderen, is door elektrische apparaten die je niet gebruikt helemaal uit te zetten. Trek bijvoorbeeld de stekker uit het stopcontact of gebruik een stekkerdoos met een aan/uit-schakelaar. Zo voorkom je dat apparatuur onnodig energie blijft gebruiken.

Bespaar met energiezuinige apparaten

Tijdens het winkelen voor nieuwe elektronische apparaten, is het je misschien wel eens opgevallen. Naast dat je huis een energielabel heeft, hebben ook elektrische apparaten een energielabel. Ga daarom tijdens het aanschaffen van nieuwe elektronica na of het een energiezuinig apparaat is. Apparaten met het A+++ label zijn bijvoorbeeld zeer energiezuinig en kunnen je op de lange termijn veel geld besparen.

Stop sluipverbruik met timers

Een andere manier om sluipverbruik te verminderen, is door gebruik te maken van timers. Je kunt bijvoorbeeld een timer instellen op je televisie of computer, zodat deze automatisch worden uitgeschakeld wanneer je ze niet gebruikt. Op deze manier voorkom je onnodig energieverbruik wanneer je vergeet om het apparaat uit te schakelen.

Houd apparaten schoon

Het is belangrijk om je elektronische apparaten schoon te houden, omdat stof en vuil het energieverbruik kunnen verhogen. Regelmatig schoonmaken kan helpen om het energieverbruik te verminderen en je apparaten langer mee te laten gaan.

Sluipverbruik kan onnodige kosten met zich meebrengen die terug te zien zijn op je energierekening. Door bewust om te gaan met het gebruik van elektronische apparaten, kun je veel geld besparen. Gebruik deze tips en bespaar op je energierekening met sluipverbruik. Samen gaan we het sluipverbruik tegen en helpen we het milieu.

Meer handige bespaartips? Bekijk hier al onze bespaarartikelen.

  


Instagram
   Volg ons op Instagram


facebook
   Like ons op Facebook

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
18
jun

Mobiele airco vs. ventilator – wat is de beste keuze?

Bekijk artikel
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel