Besparen Duurzaam

Bespaartips voor elektrische apparaten

De zomermaanden komen er weer aan. Dit zijn de maanden waarin we de verwarming niet aan hoeven te zetten en we een veel lager gasverbruik hebben. Dat geeft mooi de ruimte om eens kritisch naar het stroomverbruik te kijken.

We hebben tegenwoordig steeds meer elektrische apparaten in huis. Veel apparatuur staat de hele dag door op stand-by. Hierdoor ontstaat er sluipverbruik. Voorkom onnodig sluipverbruik door apparaten zoals een modem, stereo, tv, decoder of computer echt helemaal uit te zetten en bespaar jaarlijks 150 tot 300 kWh. Gebruik voor uw eigen gemak zo veel mogelijk stekkerdozen met een schakelaar. Zo kunt u gemakkelijk een groep apparaten in één keer helemaal uitschakelen. Vergeet dit vooral niet wanneer u op vakantie gaat!

Dit geldt ook voor opladers. Steeds meer mensen laten deze in het stopcontact hangen zonder dat er een apparaat aan is gekoppeld. Ook dit zorgt voor sluipverbruik. Laad uw apparaten ook niet langer op dan nodig. Zijn ze vol, haal ze dan gelijk van de oplader af en haal de oplader uit het stopcontact. Zo makkelijk kan energie besparen zijn!

Hoeveel u kunt besparen hangt sterk af van uw huidige stroomverbruik. De verschillen per huishouden kunnen erg afwijken. 10 procent van de huishoudens verbruikt jaarlijks minder dan 1.700 kWh. Het andere uiterste wordt gevormd door de 10 procent van de huishoudens die meer dan 5.000 kWh per jaar verbruiken.

Bron: MilieuCentraal 

 

Contact met Innova Energie

Meer uit uw energie halen? Ik help u graag!

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
04
dec

Wind op zee

Bekijk artikel
27
nov

Meeste mensen blijven bij hun energieleverancier

Bekijk artikel