BesparenDuurzaam

Bewust 2023 in; 8 tips voor het besparen van gas in uw huis: van isolatie tot natuurlijke verwarming

Energie besparen is belangrijk voor het milieu en voor uw portemonnee. Er zijn veel manieren om energie te besparen, waaronder het besparen van gas. In dit artikel bespreken we enkele eenvoudige manieren om gas te besparen in uw huis.

  • Isoleer uw huis: Een van de beste manieren om gas te besparen is door uw huis te isoleren. Door de warmte binnen te houden, hoeft uw verwarming minder te werken om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.
  • Gebruik een slimme thermostaat: Door een slimme thermostaat te gebruiken, kunt u de temperatuur in uw huis op afstand regelen via een app op uw smartphone of tablet. Hierdoor kunt u de temperatuur automatisch verlagen wanneer u niet thuis bent of wanneer u slaapt. Dit kan ook leiden tot een significante besparing op uw gasrekening.
  • Gebruik een energie-efficiënte oven: Ovens die energie-efficiënt zijn, verwarmen sneller en gebruiken minder gas dan traditionele ovens.
  • Overweeg om uw gasboiler te vervangen: Een nieuwe, energie-efficiënte gasboiler kan tot wel 90% efficiënter zijn dan een oudere boiler.
  • Investeer in een warmtepomp: Een warmtepomp gebruikt elektriciteit om warmte uit de lucht of grond te halen en deze te gebruiken om uw huis te verwarmen.
  • Gebruik een waterbesparende douchekop: Een waterbesparende douchekop gebruikt minder water dan een traditionele douchekop. Veel gasverbruik zit ook in het verwarmen van uw water. Dus een koude douche kan ook helpen.
  • Overweeg een gasvrije woning bij de zoektocht naar een nieuw huis: Er zijn steeds meer gasvrije woningen beschikbaar, waaronder woningen die elektriciteit gebruiken voor verwarming en warm water. Hierdoor kunt u geheel onafhankelijk zijn van gas.
  • Maak gebruik van natuurlijke verwarming: Maak gebruik van zonnestralen door raamverduistering open te zetten op zonnige dagen. Dit kan helpen om uw huis te verwarmen zonder dat u uw verwarming hoeft aan te zetten.

Door deze extra tips te volgen, kunt u nog meer gas besparen en uw energiekosten verlagen. Bovendien helpt u ook bij het beschermen van het milieu. Het is wel belangrijk om te weten dat sommige van deze tips een investering vragen, maar op lange termijn zullen deze investeringen zichzelf terug verdienen door de besparingen op uw gasrekening.

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
18
jun

Mobiele airco vs. ventilator – wat is de beste keuze?

Bekijk artikel
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel