DuurzaamNieuws

De klimaatplannen van Biden

 Krijgen we de klimaatuitdagingen weer onder controle?

Nadat de stemmen in de swingstate Pennsylvania geteld waren, was het duidelijk: Joe Biden wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten. De Democratische partij, die in het algemeen meer oog heeft voor het klimaat dan de Republikeinse, zal weer de touwtjes in handen nemen de komende vier jaar. Het is echter wel nog onzeker of de partij steun krijgt van het Senaat. Toch zal de nieuwe president in meer of mindere mate een positieve wending voor het klimaat met zich meebrengen.

 

Het klimaat, een prioriteit van Biden

De klimaatverandering is zelfs één van de vier topprioriteiten van Biden en zijn Democratische partij. De opwekking van elektriciteit moet in 2035 CO2-neutraal zijn en in 2050 moet dit zelfs gelden voor het gehele land. Dat zijn zijn doelen op klimaatfront. De drie meest essentiële klimaatplannen zijn als volgt:

  • Terugstappen in het klimaatakkoord van Parijs
  • 1,7 miljard investeren in duurzame energie en vergroening
  • Aanscherpen en/of terughalen van tientallen milieuwetten

 

Positief voor de rest van de wereld

Om de globale klimaatdoelen te kunnen halen, hebben we een groene golf nodig in de wereld. Biden’s klimaatbeleid zal zeker bijdragen aan deze golf. Uit een onderzoek van Climate Action Tracker, kan zijn beleid zelfs 0,1 graden Celsius in opwarming schelen. Maar, dan moeten de klimaatplannen wel gerealiseerd worden.

 

Bronnen: Nu.nl, Nos.nl, Climateactiontracker.org
 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
24
sep

Energie in 2024: Update van Prinsjesdag 2023

Bekijk artikel
31
aug

Salderingsregeling en zonnepanelen: Alles wat je moet weten

Bekijk artikel