Duurzaam

De populariteit van het elektrisch fietsen

Stijging aantal e-bikes: een positieve ontwikkeling voor duurzaamheid

E-bikes schoten als paddenstoelen uit de grond en je ziet ze nu overal. Dat deze snelle, elektrische fietsen alleen voor senioren zijn weggelegd is verleden tijd. Jongeren gebruiken ze in plaats van scooters, bezorgers brengen er pakketjes of maaltijden mee rond, voor werknemers is het mogelijk e-bikes zakelijk te leasen, en ook bij de politie maken ze een omslag. De coronacrisis geeft deze trend een extra boost; openbaar vervoer wordt het liefst vermeden. Door de populariteit van elektrisch fietsen wordt de auto of scooter minder vaak gepakt. En dat is zeer positief voor het klimaat!

 

  • Een kilometer met de e-bike is 30 keer zo schoon dan een kilometer met de auto
  • Er wordt steeds meer ge├»nvesteerd in elektrische laadpalen voor e-bikes (en auto’s)
  • Elektrisch fietsen is natuurlijk ook beter voor de gezondheid en gemoedstoestand!

 

Een kleine kanttekening die we hierbij kunnen maken is het feit dat de productie van e-bikes, en daarmee de productie van de zware accu’s die de e-bikes dragen, niet erg vriendelijk is voor het milieu. De productie van een auto is echter een stuk minder duurzaam ter vergelijking…

 

Innova Energie ♥ elektrisch fietsen

Als duurzame energieleverancier streven wij naar een duurzamere samenleving, door klanten een bewuste keuze te laten maken op basis van gemak, duurzaamheid, prijs en innovatie. Dat is onze missie en visie. Daarom zien wij een hele sterke connectie tussen onze groene energie en elektrische fietsen. En daar maken we graag werk van door middel van een speciale actie. Benieuwd hiernaar? Bekijk het hier!

 

Bronnen: Duurzaamnieuws.nl, Duurzaamheidskompas.nl
 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
08
apr

Thuisbatterij: jouw zonne-energie opslaan?

Bekijk artikel
12
mrt

Vaste terugleveringskosten in de energiemarkt

Bekijk artikel