BesparenDuurzaam

De top 5 financiële voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder. De industrie blijft groeien, de prijzen worden lager en steeds meer daken worden ermee bedekt. Bedrijf of particulier; iedereen wil zijn steentje bijdragen aan een duurzamer milieu. Maar ook financiële redenen maken zonnepanelen zeer aantrekkelijk. Wij zetten de financiële voordelen voor u op een rij!

1. Geld besparen: nu en in de toekomst

De energieprijzen blijven stijgen. Wist u dat we inmiddels bijna 80% meer energiekosten betalen dan in 2000? Dat kan anders. Met zonnepanelen wekt u uw eigen groene elektriciteit op, waardoor u bespaart op uw energiekosten én geen energiebelasting betaalt.

2. Zelf energieleverancier worden: voor uzelf én anderen

Met zonnepanelen levert u teveel opgewekte stroom terug aan uw energieleverancier of kunt u deze doorverkopen voor een mooi tarief. Zo wordt u zelf energieleverancier en kunt u geld verdienen aan uw zonnepanelen.

3. Slimme investering: meer dan de rente op uw spaarrekening

Het rendement van een investering in zonnepanelen is hoger dan de rente op een spaarrekening. In de meeste gevallen zelfs aanzienlijk hoger, zeker nu spaarrentes sterk aan het dalen zijn. U heeft uw zonnepanelen dus al snel terugverdiend.

4. De waarde van uw woning of bedrijfspand verhogen

Met zonnepanelen verhoogt u de waarde van uw woning of bedrijfspand. Het energielabel gaat omhoog en de waardeverhoging kan zelfs oplopen tot boven de aanschafprijs van uw installatie! Dat maakt zonnepanelen een duurzame investering.

5. Fiscale regelingen voor ondernemers

Als u uw zonnepanelen zakelijk aanschaft, kunt u in veel gevallen profiteren van diverse fiscale regelingen, naast het feit dat u uw btw kunt terugvragen. Zo wordt uw investering in zonnepanelen een stuk lager en uw rendement dus hoger.

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
24
sep

Energie in 2024: Update van Prinsjesdag 2023

Bekijk artikel
31
aug

Salderingsregeling en zonnepanelen: Alles wat je moet weten

Bekijk artikel