DuurzaamNieuws

Eerste caravan met energielabel

Na de invoering van energielabels voor woningen is nu ook de woning op wielen aan de beurt. De Shelter caravan van Kip heeft als eerste caravan ooit een energielabel gekregen. Door metingen op basis van bouwkundige opbouw en de werking van de isolatie in vloeren, wanden, het dak en de ventilatie heeft de Shelter caravan energielabel A toegekend gekregen.

Energielabel

Door het energielabel kunnen kopers direct zien of een woning, caravan of product zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige caravan betekent: meer comfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Met het energielabel kunt u zien of de kampeerwagen weinig energie verbruikt (energielabel A) of veel (energielabel G).

Duurzaam kamperen

Met een duurzame caravan achter een elektrische auto naar Spanje rijden is het toppunt van duurzaam kamperen. Niet iedereen heeft een elektrische auto maar door de gestroomlijnde vorm van de caravan ontstaat er minder luchtweerstand waardoor er een lager brandstofverbruik is van de auto. Het lage gewicht van de caravan helpt daar ook bij. Het kan echter nog milieuvriendelijker, de caravan kan worden uitgebreid met een 45 Watt zonnepaneel.

Bron: Kipcaravans

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
17
mei

Bespaar op je energierekening met sluipverbruik

Bekijk artikel
31
mrt

Aanscherping afsluitbeleid per 1 april 2023

Bekijk artikel