Duurzaam

Eet Geen Dierendag 2020

Minder vlees, vele voordelen

Waar voorheen dierendag vooral in het teken stond van onze huisdieren, verschuift de aandacht steeds meer richting de dieren op ons bord. Elk jaar doen er steeds meer Nederlanders mee aan de Eet Geen Dierendag van Wakker Dier, de diervriendelijkste dag van het jaar. Wij, Innova Energie, vinden dat als duurzame energieleverancier súpergoed! Want, de positieve effecten hiervan kunnen we steeds beter gebruiken. Deed u afgelopen zondag, 4 oktober, ook mee aan Eet Geen Dierendag?

Eet Geen Dierendag 2020: de voordelen van één dagje zonder vlees

 

  • 1 maand douchewater per persoon besparen

In de vleesindustrie wordt ontiegelijk veel water gebruikt. Zoveel, dat je met één dag zonder vlees wel zo’n 1500 liter water kan besparen.

  • 1,6 kilo CO2-uitstoot per persoon besparen

Vlees is slecht voor het milieu. Het zorgt namelijk voor een flink aandeel in de CO2-uitstoot. Met één dag zonder vlees bespaar je 1,6 kilo CO2. Dat staat gelijk aan zo’n 15 kilometer rijden met de auto. En dat is natuurlijk niet het enige, met zo’n vleesvrije dag wordt er ook veel stroom en gas bespaart.

  • Bewuster worden

Uiteraard komt er bij iedereen die meedoet met deze jaarlijkse actie ook een stukje bewustwording bij kijken. Een dagje zonder vlees is eigenlijk best makkelijk… Vooral met de vele soorten vleesvervangers die ook nog eens steeds lekkerder worden.
 
Kun je nagaan hoeveel wij met z’n allen besparen als wij élke week een dagje zonder vlees inlassen?
 

Bronnen: Wakkerdier.nl, Bedrock.nl
 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
27
okt

De populariteit van het elektrisch fietsen

Bekijk artikel
20
okt

Groen herstel na de coronacrisis

Bekijk artikel