Duurzaam

Eet Geen Dierendag 2021

Minder vlees, vele voordelen

Waar voorheen dierendag vooral in het teken stond van onze huisdieren, verschuift de aandacht steeds meer richting de dieren op ons bord. Elk jaar doen er steeds meer Nederlanders mee aan de Eet Geen Dierendag van Wakker Dier, de diervriendelijkste dag van het jaar. Wij, Innova Energie, vinden dat als duurzame energieleverancier súpergoed natuurlijk. Want, de positieve effecten hiervan kunnen we steeds beter gebruiken. Probeert u ook een dagje (of beter nog langer!) zonder vlees?

Eet Geen Dierendag 2021: de voordelen van één dagje zonder vlees

 

  • 1 maand douchewater per persoon besparen

In de vleesindustrie wordt ontiegelijk veel water gebruikt. Zoveel, dat je met één dag zonder vlees wel zo’n 1500 liter water kan besparen.

  • 1,6 kilo CO2-uitstoot per persoon besparen

Vlees is slecht voor het milieu. Het zorgt namelijk voor een flink aandeel in de CO2-uitstoot. Met één dag zonder vlees kan je 1,6 kilo CO2 besparen. Dat staat gelijk aan zo’n 15 kilometer rijden met de auto. En dat is niet het enige, met zo’n vleesvrije dag wordt er ook veel stroom en gas bespaart, de energie die nodig is uw stukje vlees van dier tot uw bord te krijgen.

  • Gezondheidsvoordelen

Het teveel eten van vlees, vooral bewerkt vlees, brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo heb je zo’n 10 tot 20% meer kans op een beroerte, darmkanker, longkanker en diabetes 2. Ook bevat vlees vaak veel verzadigd vet en zout.

  • Bewuster worden

Uiteraard komt er bij iedereen die meedoet met deze jaarlijkse actie ook een stukje bewustwording bij kijken. Een dagje zonder vlees is eigenlijk best makkelijk… Vooral met de vele soorten vleesvervangers die ook nog eens steeds lekkerder worden. Maar ook worden we bewust van de positieve effecten die deze actie met zich meebrengt. En dat is in feite ook waarom deze actie in het leven is geroepen.

 

Kun je nagaan hoeveel wij met z’n allen besparen als wij élke week een dagje zonder vlees inlassen of sterker nog, helemaal vegetarisch worden.

 

Bronnen: Wakkerdier.nl, Bedrock.nl, voedingscentrum.nl
 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
08
apr

Thuisbatterij: jouw zonne-energie opslaan?

Bekijk artikel
12
mrt

Vaste terugleveringskosten in de energiemarkt

Bekijk artikel