Effect coronavirus op wereldwijde CO2-uitstoot

De wereldwijde economie, inclusief alle beurzen, moet een klap verwerken door het coronavirus. Verminderde voorraden omdat fabrieken gesloten zijn of op lager niveau draaien, betekent een stagnatie in de handel. Bovendien staan er tonnen aan goederen en grondstoffen vast in de Chinese havens en langs de grenzen.
Toch zijn er ook enkele positieve effecten te benoemen. Satellietbeelden van de NASA laten namelijk een significante daling van de vervuiling boven China zien. Sinds de sluiting van fabrieken en de quarantaines daalde de CO2-uitstoot van China met meer dan een kwart.

Lagere energienota
Eerder schreven we al over de warme winter die lijkt te zorgen voor een lagere energienota. Ook de uitbraak van het coronavirus heeft een gunstig bijeffect. De prijzen voor stroom en gas zijn, door de mindere vraag, gekelderd. Vergelijkers Gaslicht.com en Pricewise benadrukken dat dit een ideaal moment is om over te stappen, omdat de prijzen op een laag niveau liggen. Profiteer dus nu door bij Innova Energie een nieuw energiecontract af te sluiten!

Bron: Duurzaamnieuws & Ad.nl

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
24
sep

Energie in 2024: Update van Prinsjesdag 2023

Bekijk artikel
31
aug

Salderingsregeling en zonnepanelen: Alles wat je moet weten

Bekijk artikel