Besparen

5 handige energiebesparende producten voor in huis

Gemakkelijke manieren om te besparen op je energie? Wij zetten de beste energiebesparende producten op een rij!

Nog steeds last van een (te) hoge energierekening? Aan de stijgende energieprijzen kan er niet snel iets worden gedaan (behalve deze maatregelen), wel zijn er een aantal dingen die u zelf in de hand heeft om ervoor te zorgen dat uw energierekening zo laag mogelijk blijft. Wij geven u graag een aantal tips mee!

Heeft u al gedacht aan het gebruik van energiebesparende producten? De onderstaande producten zijn erg handig om in huis te halen en helpen u om net even extra te besparen op uw energiekosten. Deze producten zijn tevens goedkoop aan te schaffen en makkelijk te gebruiken.

Hoeveel u bespaart in kosten ligt er geheel aan welk tarief u voor gas en stroom betaalt, uw woning en de installaties in uw woning. Uw eigen tarieven kunt u vinden in uw energiecontract. Als klant van Innova Energie, kunt u deze natuurlijk ook inzien in uw Mijn Innova.

 

Energiebesparend product 1

Een douchetimer

Dé ideale oplossing voor korter douchen: de douchetimer. Douchen is een enorme kostenpost betreft gas. Voor warm water moet de CV ketel namelijk hard werken en dit kost veel gas. Nederlanders douchen gemiddeld zo’n 7,4 minuten per keer en per minuut gaat er ongeveer 7 liter water doorheen. Met een douchetimer kunt u uw douchetijd verminderen naar maximaal 5 minuten en groot besparen op energie. Door niet langer dan 5 minuten te douchen kunt u gemiddeld €140,- besparen per jaar. Dat is een hoop geld!

Een douchetimer kost slechts enkele euro’s en bespaart, zoals u ziet, een hoop geld. Een oude kookwekker of zandloper voldoet tevens ook als douchetimer.
(Bron: Milieu Centraal)

 

Energiebesparend product 2

Een brievenbusborstel

Komt er veel tocht vrij door uw brievenbus? Als u een brievenbus heeft zonder brievenbusborstel, dan is de kans groot dat er veel tocht in uw gang komt. Gelukkig zijn hier oplossingen voor! Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een brievenbusborstel. Deze zorgt ervoor dat er minder tocht in uw huis komt en de warmte wordt vastgehouden. De post gaat nog steeds even makkelijk door de brievenbus, dus u zult er geen hinder van ondervinden!
(Bron: Milieu Centraal)

 

Energiebesparend product 3

Een tijdschakelaar

Vergeet u wel eens het licht uit te doen? Blijft u wel eens langer wakker dan gepland? Door een tijdschakelaar te gebruiken heeft u hier geen last meer van. Een tijdschakelaar zorgt er namelijk voor dat u uw apparaten kan bedienen zonder dat u hiervoor handmatig de schakelaar hoeft om te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lampen of de televisie. Met dit product kunt u tijden instellen waarop het desbetreffende apparaat aan en uit gaat. Niet alleen is dit erg energiebesparend, het is ook nog veilig en gemakkelijk.
(Bron: Hulpmiddelenwijzer)

 

Energiebesparend product 4

Een energiemeter

Een ander handig energiebesparend product, is een energiemeter. Met dit product kunt u het energieverbruik per apparaat in uw huis meten. Zo weet u direct wat de grote energieverbruikers zijn en kunt u hier op inspelen. Een energiemeter is ook erg handig te gebruiken. U steekt deze gewoon in een stopcontact en vervolgens steekt u de stekker van het apparaat in de meter. Makkelijk en snel!
(Bron: Consumentenbond)

 

Energiebesparend product 5

Een inductieplaat

Het laatste product waarmee u uw energierekening mee zal zien dalen, is een inductie kookplaat. Toegegeven; het is een grotere investering dan de bovenstaande producten, maar op de lange termijn zal u hier veel profijt van hebben. Niet alleen is een inductie kookplaat qua elektriciteit het meest zuinig (verbruik is 175 kWh per jaar, 50 kWh minder dan keramisch), het is ook nog veiliger en schoner dan gas of keramisch. Inductie warmt bijvoorbeeld alleen op als de pan op de plaat staat en koelt ook weer snel af nadat deze eraf is gehaald.
(Bron: Milieu Centraal)

 

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
18
jun

Mobiele airco vs. ventilator – wat is de beste keuze?

Bekijk artikel
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel