DuurzaamOndernemen

Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)

In 2020 moet in heel Europa 20% minder energie gebruikt worden dan we in 1990 deden. Een van de manieren waarop de Europese Commissie dat doel wil bereiken is door bedrijven te verplichten hun energieverbruik te monitoren. Dat gebeurt met een energiemanagementsysteem. Een EBS maakt onderdeel uit van zo’n energiemanagementsysteem. De bedoeling van een EBS is dat u als bedrijf inzicht krijgt in uw energieverbruik en passende maatregelen kunt nemen om problemen op te lossen.

Wat is een EBS systeem?

EBS staat voor energieregistratie- en bewakingssysteem. Een EBS systeem biedt op eenvoudige wijze inzicht in uw energieverbruik. Het systeem kan weergeven hoe het verbruik over de dag verloopt en hoe u door slimmere instellingen energie kunt besparen. Het instellen en inregelen van klimaatinstallaties voorkomt namelijk energieverspilling. Een goed ingeregelde klimaatinstallatie helpt om een goed binnenklimaat te realiseren met zo min mogelijk energiegebruik. Door goed in te regelen kan het energiegebruik met 25-30% dalen.

Voldoe aan de wettelijke verplichtingen

Heeft u een energieverbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas? Dan valt u onder de informatieplicht en bent u verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Een EBS is zo’n verplichte maatregel die door de RVO voor een aantal sectoren is gesteld. Met deze oplossing kunt u direct het huidige energieverbruik monitoren en voldoen aan de verplichting. Valt u onder één van de sectoren uit de erkende maatregelenlijst en heeft u een verbruik van meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas? Laat dan uw gegeven hier achter, wij helpen u graag met een advies op maat en de installatie van een gedegen EBS systeem.

Bron: RVO


Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel
21
mei

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Bekijk artikel