Nieuws

Extra energietoeslag voor lage inkomens

Een éxtra extra energietoeslag in 2022

Eind vorig jaar werd bekend dat de overheid voor huishoudens met een laag inkomen een besluit had genomen om een extra eenmalige toeslag van €200,- te geven als tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen, via de gemeente.

Het kabinet neemt opnieuw aanvullende maatregelen omdat de energieprijzen nog steeds niet tot normaal niveau zijn gedaald, en de inflatie aanhoud. Dat kan dit jaar flink oplopen tot 5,2%(!). De koopkracht daalt hierdoor naar verwachting gemiddeld met 2,7%. De eenmalige energietoeslag wordt naar €800,- verhoogd voor mensen met een inkomen, rond bijstandsniveau. Voor sommige mensen is de energierekening torenhoog geworden… Dit bedrag is dus zeker hard nodig.

 

Voor klanten van Innova Energie

Het bedrag van de extra energietoeslag voor lage inkomens wordt niet doorberekend in het termijnbedrag en ontvangt u los via uw gemeente. De gemeentes regelen de verdeling van de energietoeslag. Personen die bijstand ontvangen, krijgen dit bedrag automatisch. Anderen personen met een laag inkomens moeten dit zelf aanvragen. U leest er hier meer over.

 

Nog meer maatregelen

Ook wordt naast de extra energietoeslag in 2022 de btw op energie verlaagd van 21% naar 9% en gaat de accijns op benzine en diesel met 21% omlaag. Daarbovenop haalt het kabinet €150 miljoen dat bestemd was voor 2026 naar voren om huishoudens met een laag inkomen te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. De verlaging van het btw-tarief op energie zal waarschijnlijk gelden in de periode van 1 juli tot en met 31 december 2022.

> Lees hier meer over de btw-verlaging

 


Binnen één minuut weten wat u betaalt voor uw energie?
Onze stroom altijd 100% groen


Bron: Rijksoverheid

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
21
mei

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Bekijk artikel
01
mei

Bespaar energie: Droog je was buiten deze lente!

Bekijk artikel