Nieuws

Extra energietoeslag voor lage inkomens

Een éxtra extra energietoeslag

Eind vorig jaar werd bekend dat de overheid voor huishoudens met een laag inkomen een besluit had genomen om een extra eenmalige toeslag van €200,- te geven als tegemoetkoming voor de stijgende energieprijzen, via de gemeente.

Het kabinet neemt opnieuw aanvullende maatregelen omdat de energieprijzen nog steeds niet tot normaal niveau zijn gedaald, en de inflatie aanhoud. Dat kan dit jaar flink oplopen tot 5,2%(!). De koopkracht daalt hierdoor naar verwachting gemiddeld met 2,7%. De eenmalige energietoeslag wordt naar €800,- verhoogd voor mensen met een inkomen, rond bijstandsniveau. Voor sommige mensen is de energierekening torenhoog geworden… Dit bedrag is dus zeker hard nodig.

 

Dat is niet het enige

Ook wordt naast de extra energietoeslag in 2022 de btw op energie verlaagd van 21% naar 9% en gaat de accijns op benzine en diesel met 21% omlaag. Daarbovenop haalt het kabinet €150 miljoen dat bestemd was voor 2026 naar voren om huishoudens met een laag inkomen te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. De verlaging van het btw-tarief op energie zal waarschijnlijk gelden in de periode van 1 juli tot en met 31 december. Binnenkort komt hier meer informatie over beschikbaar!

 

Voor klanten van Innova Energie

Het bedrag van de extra energietoeslag voor lage inkomens wordt niet doorberekend in het termijnbedrag en ontvangt u los via uw gemeente.

 

Bron: Rijksoverheid

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
07
apr

Energie besparen met 5 simpele tips

Bekijk artikel
18
feb

Zonnepanelen nog aantrekkelijker door hoge energieprijzen

Bekijk artikel