DuurzaamNieuws

Goede opbrengst voor zonnepanelen in 2019

Het was een hele gunstige zomer voor eigenaren van zonnepanelen. Dit jaar brachten zonnepanelen gemiddeld 10 procent meer op. In augustus was dit zelfs 16 procent meer dan een gemiddelde augustusmaand. De extra opbrengst van zonnepanelen op Nederlandse huizen is goed voor het jaarlijkse stroomverbruik van 38.000 huishoudens.

In de maanden mei tot en met augustus van dit jaar leverden 10 zonnepanelen van 3.000 watt 140kWh meer op dan gemiddeld. Daarmee staat 2019 op de tweede plaats van beste zomers ooit voor zonnepanelen in Nederland. Alleen de zomer van 2018 was nóg beter. De opbrengst van de afgelopen zomer is vergeleken met de opbrengst van alle zomers in een periode van 25 jaar (1991 t/m 2015).

Zonuren

De opbrengst van zonnepanelen wordt bepaald door het aantal zonuren, de kracht van de zon (‘zoninstraling’) en de temperatuur. Bij hogere temperaturen wordt de opbrengst van zonnepanelen lager. Juli scoorde dit jaar dus wat minder goed door de hittegolf van die maand. Augustus scoorde juist heel goed.

Steeds meer zonnepanelen

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van zonnepanelen. Eind 2018 hadden bijna 800.000 huizen al zonnepanelen, een jaar eerder waren dat er 630.000. Op 10 procent van de Nederlandse huizen liggen inmiddels al zonnepanelen.

Bron: Milieucentraal

 

Ga ook zelf stroom opwekken!

Wilt u ook profiteren van de zon? Doe onze dakscan om te kijken of uw dak geschikt is!

Met onze digitale dakscan krijgt u direct inzicht in passende mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Op onze dakscan volgt altijd een voorstel op maat. 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
18
jun

Mobiele airco vs. ventilator – wat is de beste keuze?

Bekijk artikel
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel