BesparenNieuws

Historisch lage energieprijzen

Ideaal moment om over te stappen

Door de warme winter, het lage verbruik dankzij de coronacrisis en een wereldwijde prijzenoorlog om olie, ligt de prijs voor energie historisch laag. Een ideaal moment om over te stappen naar Innova Energie.

Stroom kostte, over de afgelopen 10 jaar gemiddeld gezien, 50 euro per megawattuur. Momenteel is dat nog maar de helft. ‘Absurd lage prijzen’, zegt hoogleraar energiemarkten Machiel Mulder. De consument kan daar in veel gevallen van profiteren, berekende Independer. Het eerste kwartaal van 2020 had een gemiddelde tariefdaling van 20 procent t.o.v. vorig jaar. Deze daling is begin april nog verder doorgezet.

De coronacrisis heeft de vraag naar fossiele brandstoffen als olie en gas drastisch verlaagd. Dit komt voornamelijk doordat industrieën stil liggen en er veel minder gevlogen en auto gereden wordt. Daarnaast zijn Saoedi-Arabie en Rusland ook nog eens in een prijzenoorlog omtrent olie.

Deze ontwikkelingen zorgen gewoonweg voor meer aanbod dan vraag, waardoor de prijzen dalen. Joris Kerkhof van Independer denkt dat het voor veel consumenten loont om over te stappen naar een ander energiecontract. “Zo kan de keuze voor een eenjarig of meerjarig contract juist nu een forse besparing opleveren, omdat je het lage tarief dan voor langere periode vastzet.”

Kijk hier naar onze huidige aanbiedingen en bespaar op uw energiekosten.

Bron: AD.nl

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
21
mei

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Bekijk artikel
01
mei

Bespaar energie: Droog je was buiten deze lente!

Bekijk artikel