Duurzaam

Hoe werkt een zonnepanelensysteem?

Dat u met zonnepanelen uw eigen groene energie kunt opwekken en financieel voordeel kunt behalen, wist u natuurlijk al. Maar met alleen zonnepanelen op uw dak bent u er nog niet. Hoe werkt een zonnepanelensysteem eigenlijk? Als ondernemer heeft u geen tijd en zin in hele technische verhalen, dus leggen wij het gewoon even kort uit.

Van zonne-energie naar stroom

Zonnepanelen zijn eigenlijk gewoon twee tegen elkaar gedrukte platen van halfgeleidend materiaal met zonnecellen daartussen. Tenminste één van die platen is transparant, zodat zonnestraling makkelijk in de cellen kan komen en er een elektrisch veld ontstaat. Door het silicium en fosfor in de platen kan de opgewekte elektriciteit zich dan via de bekabeling verplaatsen naar de omvormer. Een soort kastje dat de gelijkstroom omzet in wisselstroom, zodat u de elektriciteit in huis kunt gebruiken.

Meten is weten

Als uw zonnepanelen eenmaal aan de slag zijn, wilt u natuurlijk weten en bijhouden wat ze opbrengen. Daarvoor heeft u een meetstation nodig. Die meet continu het vermogen van de zonnepanelen en laat ook zien of alles naar behoren werkt. Zo heeft uw zonnepanelensysteem geen geheimen voor u en bent u meteen op de hoogte als er eventuele problemen optreden.

 

Bellen is sneller

Binnen 30 seconden advies of hulp nodig? Wij helpen u graag!

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
04
dec

Wind op zee

Bekijk artikel
27
nov

Meeste mensen blijven bij hun energieleverancier

Bekijk artikel