BesparenDuurzaam

Kost duurzaam leven veel energie?

Veel huishoudens zijn nog niet duurzaam en blijven teveel (grijze) energie verbruiken omdat ze geen tijd of zin hebben om actief op het verbruik te letten. Verduurzamen wordt vaak gezien als een dure en tijdrovende investering. Dat is jammer want het levert wel veel op.

Voordat de overheid actief aan de slag gaat met duurzame veranderingen, zijn we nog wel een paar jaar verder. Het is makkelijker en sneller om zelf, als particulier, actie te ondernemen voor een duurzamere toekomst. Helaas gaan veel consumenten er van uit dat duurzame energie veel duurder is dan grijze energie. Dit is namelijk niet het geval! Onze groene energie heeft dezelfde lage tarieven als ons standaard contract (groene stroom, grijs gas).

Tegenwoordig kun je als consument al vrij goedkoop een duurzamere keuze maken. De keuze voor duurzame producten ligt bij jezelf, net als het verbruiken van groene of grijze energie. Omdat veel mensen niet direct het verschil zien, moeten bedrijven de ‘groenere’ keuze duidelijker maken. De positieve gevolgen van de groenere keuze moeten beter vermeld worden door bedrijven zodat consumenten eerder kiezen voor groen.

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel
21
mei

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Bekijk artikel