Besparen Duurzaam

Led op uw verlichting: energie besparen met lampen

Gloei- en halogeenlampen zijn niet meer van deze tijd. Ze verbruiken een hoop energie en kosten dus ook meer geld, hoewel ze in aanschaf vaak goedkoop lijken. Ons advies: led op uw verlichting! Met ledverlichting kunt u flink besparen op uw energierekening. Het is zuinig, gaat lang mee en geeft meer licht dan warmte.

Ledlampen verbruiken 85% minder stroom dan gloeilampen en zijn 75% zuiniger dan halogeenlampen. Ze zijn dan wel iets duurder in aanschaf, maar een stuk goedkoper op de langere termijn. Dat merkt u op uw energierekening. Daarnaast zijn ledlampen behoorlijk groen en draagt u met led dus ook bij aan een duurzamere wereld. De energie die het kost om een ledlamp te produceren, wint u binnen 300 branduren al terug (en een ledlamp heeft er gemiddeld 35.000). Een behoorlijke impact op het milieu!

En… mochten uw spaar- en tl-lampen opgebrand zijn, dan is het slim om ook die te vervangen door ledlampen. Hoewel ze bijna net zo zuinig zijn in energie slijten ze sneller en moeten ze eerder vervangen worden. Daarnaast bevatten ze kwik, wat giftig kan zijn als ze stuk gaan en bovendien schadelijk is voor het milieu. Spaarlampen hebben daarnaast het nadeel dat ze het slecht doen bij kou en het even duurt voordat ze voluit licht geven. Ledlampen zijn dus de beste optie voor uw verlichting.

U kunt natuurlijk ook enorm besparen door het licht uit te doen om momenten dat u er niet bent.

 

Bellen is sneller

Binnen 30 seconden advies of hulp nodig? Wij helpen u graag!

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
04
dec

Wind op zee

Bekijk artikel
27
nov

Meeste mensen blijven bij hun energieleverancier

Bekijk artikel