NieuwsOndernemen

SDE++ 2020 start 24 november

Steuntje in de rug voor verduurzamen

De najaarssubsidieronde voor de Stimulering Duurzame Energieproductie gaat volgende week weer van start! Dit keer met een extra plusje; de SDE++ 2020.
De SDE-subsidie in het algemeen is dé regeling die de bedrijfsinvestering in duurzame installaties, als zonnepanelen een stuk aantrekkelijker maakt. Een deel van de kosten om uw bedrijf ‘groener’ te maken worden vergoed, mits u de aanvraag op tijd en volledig indient.

 

Wat houdt de extra ‘+’ in SDE++ in?

In het begin van dit jaar, ging de voorjaarsronde van de SDE-subsidie 2020 van start. Het budget tijdens deze ronde was verdubbeld naar €4 miljard ten opzichte van de vorige. De komende SDE-subsidieronde, die van 24 november van start zal gaan, krijgt hier nog eens 1 miljard bij. En dit is niet het enige verschil. De SDE++ 2020 gaat een stapje verder en stimuleert naast de energietransitie óók de reductie van C02 uitstoot. Dit is nieuw, daarom wordt de komende SDE ‘Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie’, ook wel de SDE++, genoemd. Lees er hier meer over.

 

SDE-subsidie aanvragen | SDE++ 2020 & SDE++ 2021

Wilt u een duurzame bedrijfsinvestering doen, en voldoet u aan de voorwaarden? Dan doet u er uiteraard goed aan de SDE++ subsidie aan te vragen. Dit kunt u bij de RVO doen. Hiermee verhoogt u uw ROI gegarandeerd. De aanvraag vereist best wat uitzoekwerk; u moet namelijk een compleet rapport over uw investering indienen. Laat u zich hierdoor niet afschrikken, want wij helpen u hier graag in! Door onze jarenlange ervaring in SDE-aanvragen voor zakelijke zonnepanelen is het voor ons een fluitje van een cent. De komende SDE-subsidieronde is hier echter te kort dag voor, helaas. Wel zijn wij u graag van dienst voor de SDE-subsidieronde in 2021. De datum hiervan is nog niet bekend, maar u kunt nu alvast de eerste stappen nemen. Neem contact met ons op; onze Specialisten Duurzaam staan voor u klaar!

 

Bronnen: RVO.nl

 

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
18
jun

Mobiele airco vs. ventilator – wat is de beste keuze?

Bekijk artikel
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel