DuurzaamNieuwsOndernemen

Steeds meer sportverenigingen duurzaam door zonnepanelen

Sportverenigingen worden duurzamer door energiebesparende investeringen

Sportverenigingen besteden steeds meer aandacht aan duurzaamheid! Dat blijkt uit een analyse van de BOSA. Eind 2020 beschikten 22% van de Nederlandse sportaccommodaties over zonnepanelen. Dit percentage is hard gegroeid in de laatste jaren. Ook brandt er bij meer dan de helft (51%) LED-verlichting.

  • 3%
    sportverenigingen met zonnepanelen in 2014
  • 22%
    sportverenigingen met zonnepanelen in 2020

 

Mede door de BOSA regeling

De BOSA-regeling (Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties) is in 2019 in het leven geroepen om amateur sportverenigingen en sportstichtingen te ondersteunen in de bouw, beheer en onderhoud. Sportaccommodaties kunnen profiteren van 20% vergoeding van de onkosten + nog eens 10% indien de investering energiebesparend is (mits zij aan de voorwaarden voldoen). Dit betekent dat sportaccommodaties hier ook profijt van hebben bij de plaatsing van zonnepanelen.

Dit gegeven, samen met het feit dat de BOSA steeds bekender wordt én de toenemende populariteit van zonnepanelen in het algemeen, maakt dat er steeds meer interesse is in zonnepanelen voor sportverenigingen.

➜ Lees hier meer over de BOSA-subsidie

 

 

Als sportvereniging of sportstichting ook stappen nemen in de goede richting?

Innova Duurzaam helpt u graag en neemt uw energiezorgen uit handen. Wij zijn specialist in zonnepanelen voor sportverenigingen en kijken graag met u naar de mogelijkheden. Zo kunnen wij uitzoeken wat er voor uw organisatie financieel en technisch mogelijk is en u advies geven over de mogelijke fiscale regelingen, rendementseisen en kostenbesparing. Nu al benieuwd wat uw mogelijkheden zijn? Doe direct de gratis dakscan!

➜ Bekijk hier meer informatie over zonnepanelen voor sportverenigingen

 

Bron: Solar Magazine
 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
18
jun

Mobiele airco vs. ventilator – wat is de beste keuze?

Bekijk artikel
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel