Nieuws

Dit zijn de energie tarieven per 1 juli 2021

1 juli 2021: de dag waarop de variabele tarieven veranderen. Wij vertellen wat u hierover moet weten.

Het is u vast niet ontgaan: de energieprijzen stijgen weer na twee relatief gunstige jaren. In een eerder artikel schreven we over de drie oorzaken ofwel ‘boosdoeners’ van de prijsstijging: de Co2-emissierechten, het koude voorjaar van 2021 en tot slot de coronacrisis.

De variabele energietarieven, oftewel de tarieven die met de markt mee bewegen en horen bij een variabel contract veranderen tweemaal per jaar: op 1 januari en op de dag van vandaag, 1 juli.

 

Voorkom hoge energiekosten door een vast contract te nemen!

Heeft u bij het afsluiten van uw energiecontract voor een variabel contract gekozen? Of heeft u uw energiecontract na einddatum niet verlengd en bent u ook niet overgestapt? Dan heeft u een variabel contract (een contract zonder einddatum) en maakt u gebruik van de variabele tarieven. U zult nu zeker het verschil merken in energiekosten.

Daarom raden wij aan een vast contract af te sluiten. U zet uw tarieven voor langere tijd vast waardoor ze niet meer kunnen stijgen en de energiekosten gaan minimaal omhoog in tegenstelling tot variabel. Gegarandeerde zekerheid dus.

Nu is het moment!

Tip: hoe langer het energiecontract hoe voordeliger de tarieven uitvallen.
 


Binnen één minuut weten wat u betaalt voor uw energie?
Onze stroom altijd 100% groen


Dit zijn de nieuwe energie tarieven per 1 juli 2021 bij Innova Energie

Het variabele leveringstarief (normaaltarief) stijgt van €0,05825 per kWh naar €0,08838 per kWh. Doordat u ook 21% btw over het leveringstarief betaalt, zullen de btw-kosten ook hoger uitvallen.

Met de stijging van de variabele leveringstarieven veranderen de totale energiekosten zodanig dat u zo’n 25% meer betaald voor uw energie ten opzichte van het vorige jaar. Hiermee gaan de gemiddelde jaarlijkse energiekosten tot wel €400,- omhoog. Maar gelukkig is dit te beperken met een vast contract.

 

De oude energie tarieven (vanaf 1 januari tot 1 juli 2021) van Innova Energie*:

Variabele tarieven 1 juli 2021 tabel1

De nieuwe energie tarieven per 1 juli 2021 (tot 1 januari 2022) van Innova Energie*:

Variabele tarieven 1 juli 2021 tabel2

* De prijsstijging zit alleen in de leveringstarieven en btw. De genoemde leveringstarieven gelden voor een jaarverbruik tot maximaal 1.000.000 kWh. Het all-in tarief (onder kolom ‘Totaal incl. btw’) geldt voor elektriciteit bij een maximaal jaarverbruik van 10.000 kWh. Bij een hoger verbruik hoort een andere overheidsheffing, waardoor het all-in tarief varieert.

De bovengenoemde tarieven zijn niet de enige kosten waaruit uw maandbedrag bestaat. U betaalt namelijk ook nog netbeheerkosten. Daarnaast krijgt u een deel van de energiebelasting die u betaalt terug van de overheid: de vermindering energiebelasting. Deze bedragen zijn onveranderd gebleven.

 

 

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
21
mei

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Bekijk artikel
01
mei

Bespaar energie: Droog je was buiten deze lente!

Bekijk artikel