Nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie 2024

Door het wegvallen van het prijsplafond voor energie, hogere gasbelastingen en stijgende netbeheerderkosten, zitten veel mensen met de handen in het haar over hun energierekening. Gelukkig is het Tijdelijk Noodfonds opnieuw geopend, een initiatief dat wij samen met andere energieleveranciers en de Nederlandse overheid ondersteunen.

Het Noodfonds bij Innova Energie

Ook dit jaar doet Innova Energie weer mee met het Tijdelijk Noodfonds Energie. We werken samen met andere energieleveranciers en de overheid en hebben samen €60 miljoen ter beschikking gesteld om mensen te helpen met hun energierekening.

Eenvoudig aanvragen

U kunt uw aanvraag eenvoudig online indienen tot en met 31 maart 2024 via www.noodfondsenergie.nl. Zowel uzelf als gemachtigden, zoals familieleden, vrienden of hulpverleners, kunnen de aanvraag voor u indienen.

Wie komen in aanmerking?

Het fonds is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 200% van het sociaal minimum, wat neerkomt op €3.200 bruto voor alleenstaanden en €4.480 bruto voor samenwonenden. Belangrijk om te weten is dat toeslagen zoals de energietoeslag niet meetellen in deze inkomensberekening. Lees hier meer over wie er in aanmerking komen voor het Noodfonds.

Hoeveel steun kunt u ontvangen?

Het fonds compenseert het deel van de energierekening dat boven de 8 tot 10 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen uitkomt. Dit betekent concreet dat als u bijvoorbeeld als alleenstaande €2.300 bruto verdient met een energierekening van €300, u maandelijks €70 terugkrijgt, omdat dit het bedrag is boven de 10 procent van uw inkomen.

Aanhoudende betalingsproblemen

Als u ondanks de steun van het fonds uw energierekening niet kunt betalen, is het belangrijk direct contact op te nemen met de energieleverancier voor een betalingsregeling. Dankzij nieuwe regelgeving sinds 1 april 2023 bent u beter beschermd tegen afsluiting, mits u actief in gesprek bent over een oplossing.

Lees meer over het Noodfonds op innovaenergie.nl/noodfonds-energie.

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
18
jun

Mobiele airco vs. ventilator – wat is de beste keuze?

Bekijk artikel
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel