BesparenDuurzaam

Tips voor een energiezuinige zomerbarbecue

“Wat heerlijk dat we weer langer buiten kunnen zitten.” De afgelopen dagen nodigt het weer ons uit om tot laat in de avond te barbecueën met vrienden en familie. Maar wist je dat je ook energie en kosten kunt besparen tijdens een gezellige zomerbarbecue? In dit artikel delen we tips voor een energiezuinige zomerbarbecue, zodat je kunt genieten van heerlijk eten en tegelijkertijd op het milieu en je portemonnee spaart.

Kies voor een energiezuinige barbecue

Er zijn verschillende soorten barbecue: gas, elektriciteit of houtskool. Hoewel veel mensen voor de ouderwetse kolen gaan, is het niet de meest duurzame keuzen. Elektrische barbecues daarentegen wel als het gaat om kostenbesparing. Bovendien stoten ze minder schadelijke rook uit, waardoor ze milieuvriendelijker zijn. Het is zeker de moeite waard om hier rekening mee te houden!

Een ander voordeel van de elektrische barbecue is de mogelijkheid om hem tijdelijk uit te schakelen als er niks ligt te braden. Ook kun je gemakkelijk de temperatuur regelen en gebruik je dus altijd de juiste hoeveel energie. Dit helpt je om kosten te besparen en efficiënt om te gaan met energie.

Deel je koelkast efficiënt in

Bespaar energiekosten tijdens je zomerbarbecue door je koelkast efficiënt in te delen. Plaats veelgebruikte items zoals dranken en sauzen op de bovenste plank, bederfelijke producten zoals vlees en kaas op de middelste plank, groenten en fruit op de onderste plank en niet-bederfelijke items zoals boter en dressings in de deur. Vermijd onnodig energieverbruik door de koelkastdeur gesloten te houden en de temperatuur op 2-4 °C in te stellen. Ontdooi bevroren voedsel geleidelijk in de koelkast om de kou te benutten. Een goed georganiseerde koelkast zorgt niet alleen voor vers voedsel, maar ook voor energiezuinigheid tijdens je gezellige barbecue.

Geen zomerbarbecue zonder sfeerverlichting!

Geef je zomerbarbecue een energiezuinig en sfeervol tintje! Kies slimme verlichtingsopties die niet alleen zorgen voor een gezellige ambiance, maar ook je energieverbruik beperken. Ga voor zuinige LED-lampen met een warme gloed en laag energieverbruik. En waarom niet gebruikmaken van verlichting met ingebouwde zonnepanelen? Zo sla je overdag energie op en geniet je ’s avonds van betoverende lichtjes zonder extra kosten. Plaats de verlichting strategisch op de juiste plekken, zoals de eettafel en loungeset, om een knusse sfeer te creëren zonder onnodig energieverlies. Vergeet niet om de verlichting uit te schakelen wanneer je er geen gebruik van maakt. Zo bespaar je niet alleen energie, maar ook op je energierekening. Dus laat je tuin stralen terwijl je geld bespaart!

Met deze tips voor een energiezuinige zomerbarbecue kun je er een onvergetelijke, gezellige avond van maken!

Meer handige bespaartips? Bekijk hier al onze tips.

  


Instagram
   Volg ons op Instagram


facebook
   Like ons op Facebook

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
18
jun

Mobiele airco vs. ventilator – wat is de beste keuze?

Bekijk artikel
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel