Besparen

Tips voor energiezuinige beveiliging tijdens je vakantie

Tips voor energiezuinige beveiliging tijdens je vakantie Bij Innova Energie begrijpen we het belang van veiligheid tijdens je vakantie. Het is begrijpelijk dat je je huis wilt beschermen tegen mogelijke inbraken. Maar wist je dat het advies om de lichten aan te laten tijdens je afwezigheid, in werkelijkheid kan leiden tot aanzienlijk hogere energiekosten? Gelukkig zijn er moderne alternatieven die zowel veiligheid als energiezuinigheid bevorderen. In deze blog delen we tips voor energiezuinige beveiliging van je huis tijdens je vakantie.

Timers voor verlichting

In plaats van de hele dag je lampen onnodig te laten branden, kun je gebruikmaken van slimme timers voor je verlichting. Stel de timers zo in dat de lampen automatisch aan- en uitgaan op verschillende tijdstippen, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Dit zorgt voor een afschrikkend effect op potentiële inbrekers, terwijl je tegelijkertijd energie bespaart.

Bewegingssensoren

Een andere energiezuinige optie is het installeren van bewegingssensoren voor je buitenverlichting. Deze sensoren detecteren beweging in de omgeving en schakelen de verlichting automatisch in. Op deze manier blijven je buitenruimtes goed verlicht als er iemand in de buurt komt, zonder dat de verlichting onnodig blijft branden wanneer er niemand aanwezig is.

Slimme beveiligingscamera’s

Moderne beveiligingscamera’s kunnen niet alleen helpen bij het beveiligen van je huis, maar ze zijn ook energiezuinig. Kies voor camera’s die werken op batterijen of die zijn aangesloten op een zonne-energiesysteem. Deze camera’s gebruiken alleen energie wanneer ze actief zijn en kunnen ook worden ingesteld om meldingen naar je smartphone te sturen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

De buren

Een eenvoudige en energiezuinige methode om je huis veilig te houden tijdens je vakantie is door samen te werken met je buren. Vraag een betrouwbare buurman of buurvrouw om regelmatig je brievenbus te legen, gordijnen open en dicht te doen en af en toe een auto op je oprit te parkeren. Dit creëert de illusie dat er iemand thuis is en ontmoedigt potentiële inbrekers.

Smart home-oplossingen

Met de opkomst van smart home-technologieën zijn er steeds meer energiezuinige opties beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld slimme stekkers gebruiken om elektronische apparaten zoals tv’s of radiosystemen op afstand aan en uit te schakelen. Dit kan je helpen om een bewoonde indruk te wekken zonder onnodige energie te verspillen.

Het beveiligen van je huis tijdens je vakantie is belangrijk, maar het is ook essentieel om bewust om te gaan met energieverbruik. Door gebruik te maken van moderne en energiezuinige alternatieven kun je zowel je huis beschermen als onnodige kosten vermijden. Overweeg daarom onze tips voor energiezuinige beveiliging, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Meer handige bespaartips? Bekijk hier al onze bespaarartikelen.

 

 


Instagram
   Volg ons op Instagram


facebook
   Like ons op Facebook

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel
21
mei

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Bekijk artikel