BesparenDuurzaamNieuws

Troonrede 2020: Duurzaamheid tijdens coronacrisis niet minder urgent

Laten we door de gekte van de coronacrisis niet vergeten dat duurzaamheid nog steeds veel aandacht nodig heeft. De CO2-uitstoot is door het vele thuiswerken, stilstaande industrieën en de afname van het vliegverkeer weliswaar verminderd, maar dit is slechts tijdelijk van aard en bovendien een druppel op de gloeiende plaat.

 

Duurzaamheid in de miljoenennota 2021

Afgelopen dinsdag sprak Koning Willem-Alexander – dit jaar in de Grote Kerk – de troonrede van 2020 uit. Deze had een hele andere toon dan normaal. Nederland moet zich voorbereiden op een economische terugslag, waarbij de zwaarte afhangt van de duur en mate van het coronavirus. Dit stond centraal in de toespraak. Maar, de zorg over overkoepelende problemen als de klimaatverandering, worden door corona niet minder urgent, aldus onze Koning. In de Miljoenennota van 2021 zijn dan ook weer nieuwe duurzaamheidsmaatregelen vastgelegd. Een voorbeeld is dat er €150 miljoen extra beschikbaar komt voor de Regeling Reductie Energiegebruik.

 

Verschuiving aardgas naar stroom

Ook zal de energiebelasting voor gas in 2021 wederom stijgen met een paar cent per m³. De energiebelasting op stroom zal weer minder worden, ter compensatie. Deze regeling is een middel om te stimuleren dat er meer duurzame energie wordt afgenomen. Hiermee wordt de verschuiving van aardgas naar elektriciteit steeds verder verwezenlijkt.

 

Investeer in duurzame producten

Dit is een goed moment voor u om over te stappen naar duurzamere stroomoplossingen. Denk aan een warmtepomp, een inductie kookplaat, een elektrische boiler, een infrarood verwarming of het isoleren van uw huis of pand. Allemaal mooie oplossingen om uw gasverbruik aanzienlijk te verminderen.

Uiteraard kunt u ook kiezen voor zonnepanelen en elektrische laadpalen als toevoeging. Innova Energie helpt de zakelijke markt daar graag mee!

 

Bron: Rijksoverheid.nl

Lees ook:
Energiebelasting 2021: Wat is er verandert?

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
21
mei

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Bekijk artikel
01
mei

Bespaar energie: Droog je was buiten deze lente!

Bekijk artikel