DuurzaamNieuws

Wind- en zonne-energie blijven meest populaire energiebronnen

Uit onderzoek van Dutch New Energy Research blijkt dat uitbreiding van wind- en zonne-energie nog altijd de meest populair keuze is onder consumenten. Daarnaast kwam uit het onderzoek naar voren dat in vergelijking met een jaar eerder dubbel zoveel Nederlanders een positief standpunt innemen tegenover een uitbreiding van kernenergie.

Zonne-energie op daken blijft op 1

Ten opzichte van andere alternatieven stijgt kernenergie in populariteit één plaats en staat op de 7e plek in de lijst van meest populaire energiebronnen voor de toekomstige energievoorziening. Deze stijging gaat ten koste van biomassa, dat samen met zonne-energie op velden en warmtepompen de steun significant ziet dalen. Zonne-energie op daken blijft de ranglijst aanvoeren, twee op de drie ondervraagden staat positief tegen een uitbreiding van deze vorm van energieopwekking in Nederland.

De zonne-energiemarkt laat een sterke groei zien de afgelopen jaren. “In Nederland groeit de residentiele zonne-energiemarkt hard en stabiel”, aldus Rolf Heynen, directeur van Dutch New Energy Research. “Nederland is in Europa zelfs koploper met huishoudens die investeren in zonnepanelen op daken.”

Bron: DNEresearch


Nog geen zonnepanelen op uw dak?

Doe de gratis dakscan en laat uw gegevens achter. Wij nemen graag contact met u op!

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
08
apr

Thuisbatterij: jouw zonne-energie opslaan?

Bekijk artikel
12
mrt

Vaste terugleveringskosten in de energiemarkt

Bekijk artikel