BesparenDuurzaam

Zonnepanelen nog aantrekkelijker door hoge energieprijzen

Hoge energieprijzen. Een zegen voor de energietransitie.

De energietransitie betekent afscheid nemen van fossiele brandstoffen en het in armen nemen van duurzame en CO2-neutrale energiebronnen. Met de huidige energieprijs die (voor gas én stroom) erg hoog ligt is dit afscheid een stuk makkelijker. Zuinig omgaan met energie of het investeren in duurzame energieoplossingen, zoals zonnepanelen was nog nooit zo lonend. En dat helpt onwijs bij de bewustwording van de noodzaak om energie te besparen en onze klimaatdoelen te behalen.

Maar hoeveel ‘lonender’ zijn zonnepanelen geworden momenteel?

 

De hoge energieprijs en terugverdientijd van zonnepanelen

De goedkoopste stroom is de stroom die je niet gebruikt óf, in dit geval, die je niet hoeft in te kopen. Stroom die je momenteel opwekt is een stuk waardevoller geworden. Hierdoor neemt de terugverdientijd van zonnepanelen af.

Hoeveel deze afneemt is afhankelijk van uw energietarieven. Heeft u in 2020 een contract afgesloten voor 3 jaar, dan maakt u momenteel gebruik van redelijk lage energietarieven en spaart u minder uit op de stroom die u opwekt. Maar stel, uw tarief voor stroom neemt van €0,15 toe naar €0,25 per kWh en u verbruikt 3000 kWh per jaar, dan is dat wel €300,- per jaar meer. Wekt u dit zelfde aantal kWh op met eigen zonnepanelen, dan bespaart u dus deze €300,-. En dat resulteert in een terugverdientijd die aanzienlijk afneemt.
Eén ding is dus zeker: elke Nederland die recent een energiecontract heeft afgesloten, en dat zijn er een hoop in totaal, heeft gegarandeerd een lagere terugverdientijd.

Maar, de huidige energieprijzen is niet het enige wat relevant is natuurlijk. De ontwikkeling van de energieprijs en daarmee de energieprijs gedurende uw terugverdientijd is net zo belangrijk. Blijven de prijzen zo hoog en moeten wij dit beschouwen als het ‘nieuwe normaal’? Gaan we zelfs nóg een grotere stijging zien? Of kunnen we een daling verwachting? Lees er hier meer over.

 

Zonnepanelen? Dit voorjaar is hét moment!

Zonnepanelen zijn altijd een goed idee, voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Op langer termijn maakt u altijd winst. Maar als het ooit hét moment is, is het nu wel met de hoge energieprijzen. Begint u nu met zonnepanelen, dan pakt u de waardevolle voorjaarsstralen mee.

 

Neem nu de eerste stap en vraag ons vrijblijvend advies aan!

Wij zijn dé energieleverancier die u helpt minder te verbruiken. Ons team met duurzame energie experts staat voor u klaar om u advies te geven om energiezuiniger te zijn. Wij bieden diverse duurzame energieoplossingen (naast zonnepanelen ook laadpalen, infraroodpanelen en meer) aan voor particulier en zakelijk. Vooral voor zakelijk is het tegenwoordig onmisbaar om als bedrijf een steentje bij te dragen aan de klimaattransitie.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Ga naar Innova Duurzaam, of vul direct de zonnepanelen-dakscan in en bekijk direct hoeveel uw dak waard is:


Naar Innova Duurzaam

  

Bronnen: zonneplan.nl, vakbeursenergie.nl

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
06
jun

Het coalitieakkoord: gevolgen voor jouw energierekening

Bekijk artikel
21
mei

Waarom CO2-compensatie niet altijd is wat het lijkt

Bekijk artikel