Energiemaatregelen

Waarom heb ik geen bericht ontvangen over de € 190,- compensatie van december?

Als u voor 1 november 2022 klant bent geworden heeft u een e-mail ontvangen met aankondiging van de € 190,- compensatie in november en december, daarom ontvangt u in december geen bericht hierover.

Bent u tussen 1 november en 1 december klant geworden? Dan ontvangt u een bericht met aankondiging voor het ontvangen van € 190,- over de maand december.

Wat is de tijdelijke compensatieregeling van €190,-?

Per 1 januari 2023 gaat het prijsplafond in. De overheid wil daarbovenop huishoudens en andere kleinverbruikers vóór die tijd al helpen met de gestegen energiekosten. Daarom krijgt u een extra compensatie van €190,- in november en december.

Wij keren de compensatie aan u uit als u op 1 november of 1 december stroom van Innova Energie ontvangt via een kleinverbruik aansluiting met woonfunctie. Heeft u meerdere dergelijke aansluitingen? Dan ontvangt u de compensatie per aansluiting.

Op welk rekeningnummer ontvang ik de compensatie?

Wij keren per maand de compensatie van €190,- aan u uit op het bij ons bekende rekeningnummer. Betaalt u via automatische incasso? Dan is het rekeningnummer bij ons bekend! Deze vindt u  in het klantportaal Mijn Innova  onder het kopje “Mijn gegevens” en vervolgens “Betaalgegevens”. Is uw rekeningnummer  niet bekend bij ons? Geef deze dan via Mijn Innova  zo snel mogelijk door.

 

Ik heb alleen gas bij Innova Energie, krijg ik dan ook compensatie?

Nee. U ontvangt de korting via de stroomaansluiting. Heeft u meerdere stroom- aansluitingen, dan ontvangt u voor elke aansluiting € 190,-. De korting is niet voor aansluitingen zonder verblijfsfunctie (zoals bijvoorbeeld een garagebox). Krijgt u stroom geleverd via een andere leverancier? Dan ontvangt u de compensatie via hen.

Wanneer krijg ik de €190,- op mijn rekening?

De compensatie wordt niet verrekend met uw termijnbedrag en ontvangt u los achteraf, uiterlijk voor de 30e van november en december. Heeft u een betalingsachterstand? Dan verrekenen wij deze eerst voor u.

Wij keren de compensatie aan u uit als u op 1 november of 1 december stroom van Innova Energie ontvangt via een kleinverbruik aansluiting met woonfunctie. Heeft u meerdere dergelijke aansluitingen? Dan ontvangt u de compensatie per elektra aansluiting.

Moet ik mij aanmelden voor het prijsplafond?

Let op, per 1 januari 2024 is de prijsplafond-regeling te komen vervallen

Als u in aanmerking komt voor het prijsplafond, dan wordt deze vanaf 1 januari 2023 automatisch voor u ingesteld.

De verwachting is dat de de overheid het plafond in ieder geval instelt voor huishoudens en andere kleinverbruikers (zzp’ers, kleine mkb’ers, verenigingen, enz.)

Als uw energietarief hoger is dan het plafond, betaalt u vanaf 1 januari 2023 maximaal de plafondprijs voor uw energie tot het basisverbruik.

Let op! Dit is tot het basisverbruik. Vanaf januari geldt voor gas een maximumprijs van €1,45 per m3 (tot maximaal 1.200 m3 per jaar) en voor elektriciteit €0,40 per kWh (tot maximaal 2.900 kWh per jaar) geldt.

Wat is het prijsplafond?

Let op, per 1 januari 2024 is de prijsplafond-regeling te komen vervallen

Het prijsplafond is een maximaal tarief wat u betaalt voor energie. Ongeacht wat de energiemarkt op dat moment doet. Dit plafond wordt ingesteld op een basisverbruik. Verbruikt u meer kWh stroom of m3 gas dan dit basisverbruik, dan betaalt u voor dat gedeelte het afgesproken tarief in uw contract.

Vanaf 1 januari 2023 t/m 31 december 2023 geldt voor gas een maximumprijs van €1,45 per m3 (tot maximaal 1.200 m3 per jaar) en voor elektriciteit €0,40 per kWh (tot maximaal 2.900 kWh per jaar).

Lees meer over het prijsplafond op innovaenergie.nl/prijsplafond 

Welk tarief ga ik betalen met het prijsplafond?

Let op, per 1 januari 2024 is de prijsplafond-regeling te komen vervallen

Vanaf 1 januari 2023 geldt voor gas een maximumprijs van €1,45 per m3 (tot maximaal 1.200 m3 per jaar) en voor elektriciteit €0,40 per kWh (tot maximaal 2.900 kWh per jaar).
Zit uw tarief onder het prijsplafond dan gaat u uiteraard niet meer betalen. Zit uw tarief boven het prijsplafond dan betaalt u tot het basisverbruik (1.200m3 en 2.900 kWh) het maximale tarief en daarna het tarief in uw contract.

Vanaf wanneer geldt het prijsplafond?

Let op, per 1 januari 2024 is de prijsplafond-regeling te komen vervallen

Vanaf 1 januari 2023 gaat het prijsplafond in voor huishoudens en andere kleinverbruikers.