Facturen en betalen

Hoe kan ik meer informatie krijgen over de loyaliteitsbonus?

Voor meer informatie over de specifieke voorwaarden en details van onze loyaliteitsbonus kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Moet ik iets speciaals doen om de loyaliteitsbonus te ontvangen?

Nee, als u een energiecontract bij ons afsluit, wordt de totale loyaliteitsbonus automatisch in het aanbod verwerkt. U hoeft niets extra’s te doen om ervan te profiteren. Zorg er gewoon voor dat u gedurende de volledige contractduur bij ons blijft als energieleverancier. Mocht u uw contract vroegtijdig verbreken, komt de loyaliteitsbonus te vervallen. Daarbij geldt dat u de bonus verliest per product. 

Voorbeeld: U neemt zowel stroom als gas bij ons af. Voor beide producten ontvangt u aan het einde van uw contract een loyaliteitsbonus. Toch besluit u gas vroegtijdig stop te zetten. De loyaliteitsbonus voor gas komt te vervallen, maar die voor stroom blijft geldig.

Wanneer wordt de loyaliteitsbonus verrekend?

De totale loyaliteitsbonus wordt pas aan het einde van de in het contract overeengekomen totale looptijd verrekend. Dit gebeurt op de jaar- of eindnota, afhankelijk van de afspraken in het contract.

Hoe werkt de loyaliteitsbonus?

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract of verlenging wordt de totale loyaliteitsbonus in het aanbod weergeven naar rato van het totaal aantal contractjaren. Dit betekent dat de voordelen van de loyaliteitsbonus al vanaf het eerste contractjaar zichtbaar zijn in de jaar- en maandkosten. Let op: aan het einde van het contract wordt de loyaliteitsbonus daadwerkelijk uitbetaald. 

Wat is een loyaliteitsbonus?

Een loyaliteitsbonus is een beloning die we bieden aan trouwe klanten die bij ons blijven tot het einde van hun contract. Het is onze manier om waardering te tonen voor uw langdurige betrokkenheid.

Hoe werkt de nieuwe opzegvergoeding?

Als u uw energiecontract voor bepaalde tijd (vast tarief) bij ons vroegtijdig opzegt, brengen wij een opzegvergoeding in rekening. De energie voor uw resterende looptijd hebben wij namelijk al ingekocht. Met een opzegvergoeding compenseren wij dit.

Voorheen was deze opzegvergoeding standaard €50,- per product en per aansluiting (wanneer de resterende looptijd van het energiecontract korter is dan een jaar). Vanuit de ACM is hier verandering ingekomen voor klanten met kleinverbruikaansluiting. Dat is nodig omdat de energieprijzen erg fluctueren. De nieuwe opzegvergoeding is afhankelijk van het verbruik wat u nog van ons zou afnemen en de tarieven in uw energiecontract en de markt.

Uw opzegvergoeding inzien

Gebruik de opzegvergoeding-tool op Mijn Innova om in te zien hoe hoog uw opzegvergoeding zal worden (indicatie!) op een door u gekozen overstapdatum binnen de looptijd van uw contract, of neem contact met ons op om deze op te vragen. We geven u dan een indicatie van de opzegvergoeding.

Zo wordt de nieuwe opzegvergoeding berekend

De opzegvergoeding wordt nu berekend aan de hand van de onderstaande stappen (opgelegd door de ACM). Dit geldt voor energiecontracten voor bepaalde tijd (vast tarief), gesloten vanaf 1 juni 2023 voor kleinverbruikers:

  • Er wordt een schatting gemaakt van het verbruik dat u nog van ons zou afnemen tot aan het einde van uw energiecontract (deze schatting is o.b.v. uw standaard jaarverbruik en profielfracties)
  • Je komt dan uit op uw geschatte resterende verbruik. Hierover betaalt u een afkoopbedrag per kWh stroom, en per M3 gas.  
  • Het afkoopbedrag is afhankelijk van de tarieven in uw energiecontract én de tarieven die gelden op het moment van overstappen. 

In eerste instantie wordt er een indicatie gegeven. Wanneer u daadwerkelijk overstapt, ontvangt u bij uw eindnota de definitieve opzegvergoeding. Dit verschilt kan komen door drie dingen: uw standaard jaarverbruik is veranderd, uw opzegdatum is veranderd, of de profielfracties zijn veranderd.

Opgelegd door de ACM

Deze verandering in de wet voor redelijke opzegvergoedingen is een initiatief vanuit de ACM, en geldt voor alle energieleveranciers in Nederland.

Ook de manier van het berekenen van de nieuwe opzegvergoeding is opgelegd vanuit de ACM. Heeft u een vraag en/of klacht hierover? Dan kunt u terecht bij de ACM.

Schuldhulpverlenging

Lukt het u niet meer om de openstaande bedragen tijdig te voldoen? Dan kunt u alsnog voorkomen dat wij de energielevering stoppen. Klik hier voor alle informatie over schuldhulpverlenging.

Hoe kan ik mijn termijnbedrag wijzigen?

U kunt uw termijnbedrag snel en eenvoudig aanpassen via Mijn Innova. Wij adviseren u een redelijk termijnbedrag te kiezen, zodat u op de volgende nota niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.

Via Mijn Innova kunt u niet maximaal verhogen of verlagen. Heeft u een goede reden om dit wel te doen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 070-3016610.

 

Waarom is er een termijnbedrag geïncasseerd terwijl ik al ben overgestapt?

Het kan gebeuren dat zowel uw oude als nieuwe energieleverancier rond de overstapdatum een bedrag bij u in rekening brengt. Geen zorgen, de door u betaalde termijnbedragen worden altijd verrekend op de eindnota zodat u nooit teveel betaalt.

Bent u per de eerste van de maand overgestapt? Dan crediteren wij automatisch de termijnnota die bij u geïncasseerd is voor de nieuwe maand.

Hoe kan ik mijn opzegvergoeding van de vorige leverancier declareren?

Heeft uw vorige leverancier een opzegvergoeding bij u in rekening gebracht voor het overstappen en zouden wij die aan u vergoeden? Stuur dan uw gehele eindnota naar klantenservice@innovaenergie.nl. Houdt u er rekening mee dat dit niet geldt voor teruggevorderde vergoedingen/cadeaus.

De eindnota van de vorige leverancier dient tenminste het volgende te bevatten:

– De gehele eindnota (het liefst in PDF);
– Het gespecificeerde bedrag van de opzegvergoeding;
– De naam van de contractant (indien anders, graag uitleg meesturen);
– Het leveringsadres inclusief EAN-codes;
– De einddatum op de eindnota moet aansluiten op onze startdatum.