Loyaliteitsbonus

Hoe kan ik meer informatie krijgen over de loyaliteitsbonus?

Informatie over de voorwaarden vindt u in uw contractbevestiging, mits u recht heeft op een loyaliteitsbonus. Heeft u andere vragen over de loyaliteitsbonus? Neem dan contact op met onze klantenservice

Moet ik iets speciaals doen om de loyaliteitsbonus te ontvangen?

Nee, als u een energiecontract bij ons afsluit, wordt de totale loyaliteitsbonus automatisch in het aanbod verwerkt. U hoeft niets extra’s te doen om ervan te profiteren. Zorg er gewoon voor dat u gedurende de volledige contractduur bij ons blijft als energieleverancier. Mocht u uw contract vroegtijdig verbreken, komt de loyaliteitsbonus te vervallen. Daarbij geldt dat u de bonus verliest per product. 

Voorbeeld: U neemt zowel stroom als gas bij ons af. Voor beide producten ontvangt u aan het einde van uw contract een loyaliteitsbonus. Toch besluit u gas vroegtijdig stop te zetten. De loyaliteitsbonus voor gas komt te vervallen, maar die voor stroom blijft geldig.

Wanneer wordt de loyaliteitsbonus verrekend?

De totale loyaliteitsbonus wordt pas aan het einde van de in het contract overeengekomen totale looptijd verrekend. Dit gebeurt op de jaar- of eindnota, afhankelijk van de afspraken in het contract.

Hoe werkt de loyaliteitsbonus?

Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract of verlenging wordt de totale loyaliteitsbonus in het aanbod weergeven naar rato van het totaal aantal contractjaren. Dit betekent dat de voordelen van de loyaliteitsbonus al vanaf het eerste contractjaar zichtbaar zijn in de jaar- en maandkosten. Let op: aan het einde van het contract wordt de loyaliteitsbonus daadwerkelijk uitbetaald. 

Wat is een loyaliteitsbonus?

Een loyaliteitsbonus is een beloning die we bieden aan trouwe klanten die bij ons blijven tot het einde van hun contract. Het is onze manier om waardering te tonen voor uw langdurige betrokkenheid.