Het Sociaal Diner

Een Sociaal Diner tegen Eenzaamheid, een samenwerking tussen Innova, Netwerk Haagse Helpers en The Social Hub

Een Sociaal Diner tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een bekend en vooral groeiend probleem. In de huidige samenleving is veelal gedigitaliseerd en ligt de focus vaak op het individu. Het is daarom extra belangrijk om even stil te staan bij de oudere generatie en hen meer aandacht te geven. Bij Innova Energie maken we hier graag tijd voor. Met een Social Diner proberen we lokaal op te staan tegen eenzaamheid. Een klein gebaar kan grote impact hebben!

 

Hoe?

Samen met het Netwerk van de Haagse Helpers en The Social Hub bezorgen we ouderen een gezellige avond door middel van een heerlijk 3 gangendiner. Jonge vrijwilligers zullen ons hierbij helpen en zo zorgen we dat verschillende leefwerelden samenkomen. Het Social Diner staat in het teken van gezond eten, gezellig samen zijn en vooral genieten. Naast het delen van voedsel gaat het ook vooral om het delen van verhalen en ervaringen. Samen creëren we een warme avond waarbij nieuwe vriendschappen ontstaan.

 

Waarom is dit nu zo belangrijk:

– Eenzaamheid Tegengaan
Eenzaamheid is een groeiend probleem in de moderne samenleving. Ouderen, maar ook steeds meer jongeren, ervaren gevoelens van isolatie. Een sociaal diner biedt voor eenieder de mogelijkheid om uit hun dagelijkse routine te stappen en nieuwe mensen te leren kennen.

– Brug tussen Generaties
Het diner biedt een unieke gelegenheid voor jongeren en ouderen om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Het doorbreekt generatiebarrières en bevordert wederzijds begrip.

– Mensen verbinden
In een wereld die steeds gehaaster wordt, zijn er veel mensen die simpelweg op zoek zijn naar menselijke verbinding. Een sociaal diner is een perfecte manier om mensen samen te brengen die de behoefte voelen om deel uit te maken van een groter geheel.

 

Het Sociaal Diner zal dit jaar meerdere keren plaatsvinden in de Stationsbuurt, een krachtwijk in Den Haag, waar veel kwetsbare personen wonen. Dit alles zal plaatsvinden in The Social Hub, dicht bij en goed bereikbaar voor de doelgroep.

Agenda

We houden je op de hoogte over het volgende ‘Sociaal Diner’.

 

Meedoen?

Wil je je opgeven als vrijwilliger? Dat kan natuurlijk!

 

Netwerk Haagse Helpers droomt van een sociaal verbonden stad waarin elke jongere zich bewust is van zijn of haar talenten en deze in wil zetten voor kwetsbare stadsgenoten!
Geef je op bij Haagse Helpers als vrijwilliger. Lees hier hoe je dat doet!


Samenwerking


Netwerk Haagse Helpers

Netwerk Haagse Helpers is een jongerennetwerk dat hulpvragen van kwetsbare stadsgenoten beantwoordt door middel van de inzet van vrijwilligers. Hierdoor dragen ze onder andere bij aan een oplossing voor de toenemende eenzaamheid in Den Haag. Bij Haagse Helpers worden verschillende werelden met elkaar in ontmoeting gebracht. Daarnaast zijn ze verkozen tot dé Haagse Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2020.

Wat Haagse Helpers motiveert om het Sociaal Diner te organiseren
Netwerk Haagse Helpers droomt van een sociaal verbonden stad waarin elke Haagse jongere zich bewust is van zijn of haar talenten. En waarin een sterke synergie ontstaat tussen alle bewoners. Jong of oud, met diverse achtergronden.

Meer weten? Bekijk de website

 

The Social Hub

TSH is een dynamische gemeenschapsruimte gevestigd in het hart van Den Haag. TSH biedt langtijdige accommodatie voor studenten en expats, werkplekken voor bedrijven en freelancers en is daarnaast ook nog een hotel! Met al deze verschillende gemeenschappen op één plek is het een broedplaats voor creativiteit en samenwerking.

Het is hun missie om een levendige en inclusieve omgeving te creëren waar mensen van alle achtergronden samenkomen. Ze geloven sterk in de kracht van gemeenschap en willen een platform bieden waar mensen kunnen verbinden, leren en groeien. Bij TSH draait het dus niet alleen om individuele groei, maar ook om het versterken van de hele stad.

Wat motiveert TSH om het Sociaal Diner te hosten?
Het Sociaal Diner is niet zomaar een gelegenheid om te eten; het is een platform voor dialoog, begrip en het bouwen van bruggen tussen verschillende gemeenschappen. The Social Hub ziet het als een eer om deze gelegenheid te mogen ondersteunen en een bijdrage te leveren aan het vergrote van de veerkracht en inclusiviteit van Den Haag. Door samen te werken met Haagse Helper, streven we naar een stad waarin iedereen zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt.

Meer weten? Bekijk de website