Innova Energie

Wat houdt de btw-verlaging in?

Het kabinet verlaagt de btw op energie (aardgas, elektriciteit en stadsverwarming) vanaf 1 juli 2022 voor een halfjaar van 21% naar 9%. Door deze maatregel daalt de energierekening (voor een huishouden met een gemiddeld verbruik) in dit half jaar met ongeveer €140,-. Hiermee geeft de overheid een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen van het moment, wat voor veel huishoudens een financiële tegenvaller is, of hierdoor zelfs in de problemen komen.

Na 31 december 2022 wordt het btw-tarief teruggedraaid naar 21%, al is dit nog niet zeker. Uiteraard ontvangt u hierover vanzelf informatie van ons, per e-mail of brief.

De overheid heft per kWh energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en btw. Dit betekent dat wij als energieleverancier dit heffen bij u als klant, waarna wij het weer afdragen aan de Belastingdienst. Met een verlaagd btw-tarief heffen wij dus minder kosten bij u! Dit betekent dat alle termijnbedragen van onze klanten automatisch verlaagd zijn. Nieuwe klanten krijgen wederom een termijnbedrag op basis van 9% btw.