Innova Energie

Wordt mijn termijnbedrag verlaagd?

Bent u klant bij ons?

Dan wordt uw termijnbedrag automatisch verlaagd! Zo zetten we uw belang voorop, en betaalt u direct minder voor uw energie. Precies waarvoor de btw-verlaging bedoeld is.

Bij dezelfde tarieven en hetzelfde verbruik betaalt u dus minder betalen voor uw energie. Vanaf de termijnnota voor juli vindt u uw nieuwe, verlaagde termijnbedrag en het 9% btw-tarief terug. Ook kunt u deze termijnnota’s en uw verlaagde termijnbedrag inzien op Mijn Innova. Let op! Mogelijk heeft er bij u laatst een herberekening van het termijnbedrag plaatsgevonden. Hierdoor kan het zijn dat uw kosten, ondanks het verlaagde btw-tarief, toch hoger uitvallen. Hiermee voorkomen wij dat u voor (grote) verrassingen komt te staan op uw jaarnota.

Zodra de periode waarin het 9% btw-tarief geldt afloopt, wordt uw termijnbedrag opnieuw berekend op het dan geldende btw-tarief. Daar ontvangt u vanzelf

 

Liever uw termijnbedrag weer verhogen?

U kunt uw termijnbedrag weer verhogen indien u dat prettiger vindt! Dit kunt u na 1 juli zelf doen via Mijn Innova. Indien u dit vòòr 1 juli doet, loopt u de kans dat de verhoging niet goed wordt doorgevoerd.

Kies wel altijd een termijnbedrag dat past bij uw verbruik.

 

Voor 16 juni 2022 een contract bij ons afgesloten?

Dan vindt u in uw contractbevestiging uw termijnbedrag en/of jaarbedrag terug op basis van 21% (over de gehele looptijd van het contract). Er is hier nog geen rekening gehouden met het nieuwe btw-tarief. Uiteraard komt dit bedrag niet meer overeen met de termijnbedragen die u betaalt per 1 juli.

 

Na 16 juni 2022 een contract bij ons afgesloten?

Dan vindt u in uw contractbevestiging uw termijnbedrag en/of jaarbedrag terug op basis van 9% (over de gehele looptijd van het contract). Dit bedrag klopt met de termijnbedragen die u betaalt per 1 juli, mits deze niet (door u) is gewijzigd in de tussentijd. Houd er rekening mee dat het jaarbedrag ook berekend is op basis van het 9% btw-tarief. Indien dit tarief in 2023 weer wordt verhoogd naar 21%, betekent dit ook dat uw jaarbedrag hoger kan uitvallen dan wat er vermeld staat in uw contractbevestiging.