BesparenDuurzaam

De beste besparing is energie die u niet verbruikt

De energiekosten zijn in 2019 flink gestegen. Dat u maandelijks meer voor uw energie gaat betalen is dan ook een feit. Toch kunt ervoor zorgen dat u op de jaarnota geld terug krijgt. Besparen is namelijk makkelijk dan u denkt!

Slim stoken

Verwarming is een grote energieverbruiker, bijna 50% van uw energierekening bestaat uit kosten voor verwarming. Als u slimmer en efficiënter stookt verbruikt u minder gas, wel zo fijn voor uw portemonnee én het klimaat. Zet uw verwarming alleen aan in ruimtes waar u op dat moment bent en verlaag de thermostaat een uur voordat u vertrekt of naar bed gaat. U kunt uw thermostaat ’s nachts rustig op 15 graden zetten, zo bespaart u gemiddeld 80 euro per jaar. Wanneer u vloerverwarming heeft is het aan te raden uw thermostaat naar 17 of 18 graden te verlagen, anders duurt het opwarmen te lang.

Zuinig stoken helpt de kosten van uw gasverbruik al een stuk te verlagen. Naast het verlagen van de stookkosten geeft het goed isoleren van uw woning of bedrijfspand het hoogste rendement. Een eengezinswoning zonder isolatie verliest namelijk veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3300 m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbare woning die goed geïsoleerd is heeft maar 600 m3 gas nodig voor verwarming. Dat scheelt 1.700 euro per jaar!

Dit geldt ook voor uw bedrijfspand. Door deze beter te isoleren kunt u tot wel 30% besparen op uw stookkosten. De investering die u erin steekt verdient u gemiddeld binnen 5 jaar terug en de comfort van uw werkplek verbeterd.

Bron: Milieucentraal

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel