DuurzaamNieuws

Den Haag staat op de A-lijst

Het Carbon Disclosure Project (CDP) heeft een lijst opgesteld met ’s werelds meest toonaangevende steden die zich inzetten voor het verminderen van uitstoot, zich aanpassen aan klimaatrisico’s en waterbronnen beheren. De not-for-profit charity beoordeeld hoe effectief steden omgaan met de uitstoot van broeikasgassen en hoe ze zich aanpassen aan klimaatrisico’s. Op de lijst van het CDP staan 596 steden, slechts 43 steden kregen een A score en Den Haag is één van die steden. De 43 steden op de lijst zijn leidend in de overgang naar een koolstofarme economie terwijl ze burgers beschermen en ervoor zorgen dat ze een bloeiende plek blijven om te wonen en te werken.

De 43 steden die het beste scoorden, werden beoordeeld met een A omdat ze de best practices laten zien tegen klimaatverandering. Steden die alleen maar vermelden wat ze tegen klimaatverandering doen scoren een D. Onder deze steden zijn 24 steden in Noord-Amerika, zoals Toronto, Boston, Calgary, Denver en New York City. In Europa scoren onder andere Barcelona, Londen, Reykjavik en Den Haag hoog. In Zuid-Amerika, Afrika en Australië krijgen alleen Buenos Aires, Kaapstad en Adelaide een A-score. Aziatische steden die goed scoren zijn onder andere Taipei en Hong Kong.

Hernieuwbare energie

Van de 43 steden zijn er vier die volledig op hernieuwbare energie willen draaien. De IJslandse hoofdstad Reykjavik doet dat al. Ook willen veertien steden klimaatneutraal of CO2-neutraal zijn in 2050. Den Haag wil dit al in 2040 bereiken.

Bron: CDP

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel