BesparenDuurzaam

Duurzaam besparen

Isoleren: meer comfort en beter voor het klimaat

Isoleren verbetert het comfort van de woning. Een geïsoleerd huis tocht minder en houdt warmte beter vast. Daarnaast ontstaat er minder condens op de ramen en heeft u minder geluidsoverlast van buiten.

Als uw woning warmte beter vasthoudt, hoeft u minder te stoken en verbruikt u dus minder gas. Dat scheelt uitstoot van CO2, wat goed is voor het klimaat. Daarnaast bespaart u op stookkosten en verlaagt u dus uw energierekening.

Isoleren: makkelijker dan het lijkt

De meeste woningen zijn prima te isoleren zonder dat daar een grote verbouwing aan te pas hoeft te komen.

  • Spouwmuurisolatie wordt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant in de muur gespoten en is in een halve of hele dag klaar.
  • De meeste vloeren kunnen vanuit de kruipruimte worden geïsoleerd.
  • HR++ glas en triple glas wordt ook van buitenaf geplaatst. Zelfs als ook de kozijnen worden vervangen, is het meeste werk buiten en hoeft u binnen alleen maar wat meubels te verplaatsen en schoon te maken.
  • Het isoleren van een dak of zolder gebeurt meestal wel aan de binnenkant, wat betekent dat de zolder moet worden opgeruimd.

Belangrijk bij isoleren

Het is voor de gezondheid noodzakelijk dat er voldoende ventilatie is in huis. Ventilatie vermindert het vochtgehalte en de hoeveelheid schadelijke stoffen in huis.

In goed geïsoleerde huizen zijn naden en kieren vaak dicht gemaakt, waardoor luchtverversing niet vanzelf gaat. Het is dus van belang om actief te ventileren. Winddrukgeregelde ventilatieroosters besparen energie en verbeteren het comfort doordat ze geen lucht doorlaten als de wind erop staat.

Bron: MileuCentraal


Makkelijk duurzaam besparen

Kies voor vaste scherpe tarieven! Wij helpen u graag verduurzamen. Verlaag uw energieverbruik en stookkosten. Vul uw gegevens in en bekijk uw aanbod!

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel