DuurzaamOndernemen

Informatieplicht al ingediend?

Ruim 22.000 bedrijven en instellingen met een jaarverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m³ of aardgas equivalent, hebben hun rapportage Informatieplicht ingediend bij de Rijksoverheid. Vanaf 1 juli zijn zij namelijk verplicht om aan te geven welke energiebesparende maatregelen ze hebben getroffen. De informatieplicht komt voort uit de energiebesparingsplicht. Bedrijven en instellingen zijn volgens de wet milieubeheer verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen. Met de informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven energie besparen stimuleren. Zo krijgt ook de CO2-reductie in Nederland een impuls.

Alsnog rapporteren

Vanaf 2 juli 2019 kunnen de gemeenten en omgevingsdiensten de rapportages opvragen bij de RVO. De informatie uit de rapportages zullen zij gebruiken om te controleren of voldaan wordt aan de verplichte energiebesparende maatregelen. Naar aanleiding van de rapportages kunnen zij aanvullende vragen hebben of een controlebezoek uitvoeren.

Bedrijven die nog niet gerapporteerd hebben kunnen door het bevoegd gezag gerappelleerd worden en indien nodig kunnen er dwangsommen worden opgelegd. Dit kunt u voorkomen door alsnog zo snel mogelijk aan de informatieplicht te voldoen en vervolgens te rapporten welke energiebesparende maatregel u heeft genomen.

Heeft u een jaarverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m³ of aardgas equivalent? Heeft u nog geen melding gedaan aan de RVO over de besparende maatregelen die u gaat nemen? Rapporteer dan alsnog en wacht hier dan niet langer mee. Wij helpen u graag bij het nemen van de verplichte energiebesparende maatregel.

Meest genomen energiebesparende maatregelen

Uit een eerste, ruwe analyse van de rapportages blijkt dat isolatie van gebouwen, ledverlichting en het toepassen van energiebeheersystemen de meest genomen maatregelen zijn. Het betreft energiebesparende maatregelen die zichzelf binnen 5 jaar terugverdienen. Deze maatregelen zijn vastgelegd in de Erkende Maatregelenlijsten.

Innova Energie biedt hierin een helpende hand. Wij bieden namelijk één van de meest genomen energiebesparende maatregelen aan. Het energie monitoring systeem dat u bij ons kan afnemen is een online webapplicatie waarmee u uw energiegegevens kunt tracken, monitoren en managen. Met het systeem houdt u dus uw verbruik-, productie- en binnenklimaatgegevens inzichtelijk terwijl u ook nog aan de energiebesparingsplicht voldoet.

Het systeem is binnen no time geïnstalleerd, daar komen wij u uiteraard bij helpen. De kosten verdienen zich binnen 5 jaar terug en u elimineert direct onnodige energieverspilling. Waar wacht u nog op? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bron: RVO


Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel