NieuwsOndernemen

Levensverbeterende innovaties

Door de welvaartstoename en de snelle bevolkingsgroei stijgt onze CO2– uitstoot en groeit de energiebehoefte. Innovaties binnen de energiesector zijn dus van groot belang om oplossingen te bedenken.

GES 2019

Om innovatieve bedrijven in contact te brengen met investeerders en wereldwijd ondernemerschap te bevorderen, wordt ieder jaar de Global Entrepreneurship Summit (GES) gehouden. Begin juni 2019 werd deze top georganiseerd door Nederland en de Verenigde Staten. In het World Forum in Den Haag kwamen zo’n 2.000 ondernemers, investeerders, beleidsmakers en andere deelnemers uit de hele wereld samen. Het GES biedt een uniek en internationaal podium voor vernieuwende oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke problemen.

Het thema van de top was dit jaar ‘The Future Now’. Ondernemers kregen de gelegenheid om oplossingen te bedenken voor de wereldwijde uitdagingen omtrent:  agrifood, connectiviteit, energie, gezondheid en water. De focus van GES 2019 lag op de 1.200 geselecteerde unieke ondernemers die veelbelovende innovatieve producten en diensten ontwikkelen of al ontwikkeld hebben binnen deze sectoren.

Energie

Er kwamen tijdens de GES meer dan 300 ondernemers en leiders uit de energiesector bij elkaar om oplossingen voor de energiesector te bedenken. Een van de opties is blauwe energie; duurzame energie die vrij komt wanneer zoet en zout water bij elkaar worden gebracht. In potentie kan deze methode voorzien in 13% van de wereldwijde behoefte aan energie.

Een andere tijdens de GES besproken energieoplossing die grote mogelijkheden biedt, is waterstof. Waterstof kan gebruikt worden voor de tijdelijke opslag van hernieuwbare energie, waardoor de CO2-uitstoot in de komende 30 jaar met 60% wordt verminderd.

Bron: Rijksoverheid

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel