DuurzaamNieuws

Meer groen in Europa met de Green Deal

Massale herbebossing in Europa en veel meer groene ruimte in Europese steden. Mooie voorstellen van Frans Timmermans klimaatchef van de Europese Commissie. Deze voorstellen zijn onderdeel van de ‘Green Deal’ die Timmermans heeft voorgelegd aan het Europees Parlement.

Naast herbebossing en groenere steden komt de EU binnenkort met een nieuw beleid dat moet zorgen voor schonere auto’s, vliegtuigen, schepen en openbaar vervoer.

Klimaatverandering tegen gaan

Timmermans geeft aan dat Europeanen de EU vragen om iets te doen aan de negatieve gevolgen van klimaatverandering voor hun omgeving en gezondheid. Hij belooft zo snel mogelijk met voorstellen te komen die de uitstoot van broeikasgassen als CO2 in 2030 ruim moet halveren. Europa moet daarnaast milieuvervuiling verminderen door het uitbannen van gevaarlijke chemicaliën, pesticiden en microplastic.

Voor het tegengaan van klimaatverandering is medewerking van landen buiten Europa nodig. Timmermans belooft alles in het werk te stellen om hen te overtuigen hun klimaatambities te verhogen. ,,Als economische gigant hebben we een enorme hefboom in onze handelsrelaties. Met de Green Deal kan Europa het voorbeeld geven.’’

Dure energierekening onaanvaardbaar

Daarnaast laat Timmermans weten dat hij het onaanvaardbaar vindt dat 50 miljoen Europeanen moeite hebben met het betalen van hun energierekening. Hij denkt dat door efficiënter met energie om te springen en isolatie van gebouwen te financieren de rekening een stuk omlaag kan. Voor mensen en regio’s die zware offers moeten brengen komt er een transitiefonds.

Vanaf 1 november moet de nieuwe klimaatwet er binnen honderd dagen liggen. Met concrete tussenstappen voor een klimaatneutraal Europa in 2050.

Bron: AD


Ga makkelijk duurzaam besparen

Ook wij vinden een dure energierekening onaanvaardbaar. Vul uw gegevens in en bekijk uw aanbod!

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel