BesparenNieuws

Meeste mensen blijven bij hun energieleverancier

Maar liefst 58% van de ondervraagden geeft aan nooit te wisselen van energieleverancier. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Multiscope dat, in opdracht van prijsvergelijker EasySwitch, is uitgevoerd onder 1054 mensen. De meeste mensen zijn dus trouw aan hun leverancier. Dat komt deels doordat zij tevreden zijn over hun huidige leverancier, deels omdat ze het ’te veel gedoe’ vinden om over te stappen of omdat ze bang zijn dat er iets mis gaat.

Consumenten lopen veel geld mis!

Dat is zonde! Overstappen naar een nieuwe energieleverancier zodra het oude contract afloopt levert namelijk een gemiddelde jaarlijkse besparing op van € 340,-. In de berekening wordt uitgegaan van een driepersoonshuishoudens waar jaarlijks 3.500 kWh stroom en 1.500 m3 gas wordt verbruikt. Doordat 58% van de Nederlandse huishoudens nooit wisselt van energieleverancier, lopen consumenten samen meer dan 1,5 miljard euro mis.

Veel consumenten weten niet dat er zoveel geld kan worden bespaard door over te stappen. De reden van het financiële voordeel zit hem niet alleen in de tarieven maar voornamelijk in de grote welkomstkorting die leveranciers aanbieden. Door regelmatig te wisselen van energieleverancier kunt u dus een hoop geld besparen.

Waarom stappen huishoudens niet vaker over?

Veel mensen proberen zuiniger om te gaan met energie in huis om de kosten te drukken. Toch maakt 58% dus niet de keuze om een contract aan te gaan met een andere leverancier. De belangrijkste reden om niet te veranderen is omdat het overgrote deel van de consumenten zeer tevreden is met hun huidige energieleverancier.

Van de 42% die wel geregeld overstapt van energiecontract geeft 37,7% aan bewust over te stappen om geld te besparen. De resterende 4,3% die overstapt, geeft als reden dat zij een duurzaam energiecontract willen afsluiten.

De wens om van leverancier te wisselen, verschilt volgens EasySwitch wel flink per regio. Het afgelopen jaar zag het bedrijf het aantal overstappers bovengemiddeld stijgen in Zeeland, Drenthe en Friesland.

Bron: Easyswitch


Ga makkelijk duurzaam besparen

Stap vandaag nog over of kies voor vaste tarieven en ontvang tot € 300,- cashback. Vul uw gegevens in en bekijk uw aanbod!

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel