Nieuws

Netbeheerder Enexis gaat 50.000 gasmeters vervangen

Bij enkele gasmeters van Netbeheerder Enexis is een kleine gaslek is ontdekt. Daarom gaat de netbeheerder uit voorzorg 50.000 gasmeters vervangen. Enexis geeft aan dat er is geen acuut veiligheidsrisico is. De gevonden lekken zijn zo minimaal dat ze niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Het vervangen van de gasmeters van fabrikant Itron is preventief omdat de fabrikant onvoldoende kan aantonen dat de meters uit dezelfde productielijn veilig blijven.

Eind november is Enexis al gestopt met het installeren van de slimme gasmeters van het merk Itron. Deze maatregel is genomen omdat er bij 3 klanten een minimale hoeveelheid gas bleek te lekken. Alle betreffende klanten ontvangen een brief waarin de vervanging wordt toegelicht. Enexis zal met deze klanten contact opnemen om een afspraak te maken. Klanten kunnen ook zelf via de website controleren of hun gasmeter vervangen moet worden.

Niet alle meters van het merk Itron worden vervangen. Het betreft alleen de gasmeters die tussen april en voornamelijk in oktober en november zijn geplaatst. Meters van Itron die hiervoor zijn geplaatst komen uit een andere productielijn en mankeren niets.

Bron: Enexis Netbeheer

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel