DuurzaamNieuws

Scholieren demonstreren voor beter klimaat

Vanmorgen trok een grote groep scholieren vanaf het Malieveld in Den Haag naar het Binnenhof. Met opvallende teksten en fel gekleurde protestborden demonstreren ze tegen het huidige klimaatbeleid.

Volgens de organisatoren Youth for Climate waren er dubbel zoveel scholieren aanwezig dan de 4.000 die werden verwacht. Dat laat zien dat het onderwerp echt leeft onder de jeugd. Met teksten als “Help het klimaat voordat de wereld vergaat!”, “Wij zijn het beu, redt het milieu” en “Boeit onze toekomst jou iets?” maken ze een duidelijk statement. We moeten nu wat aan het klimaat doen voordat het te laat is en de jeugd van nu later met een nog groter probleem zit.

Het doel van het protest is dan ook om de politiek wakker te schudden. Het klimaatakkoord dat zij nu opstellen moet beter, efficiënter en waterdichter zegt de organisatie van het protest. Ook al zijn veel van de jongeren nog niet oud genoeg om te stemmen, op deze manier willen ze toch graag hun stem laten horen. Het gaat immers om hun toekomst!

De jongeren hebben zelf genoeg ideeën over het klimaat en wat ze hier aan kunnen doen. Sommige kiezen er zelf voor om vegetarisch te worden omdat ze weten wat voor effect de vleesindustrie heeft op het milieu. Zo komen er voorstellen als, er moet minder belasting ­komen op groente en fruit uit Nederland en vlees moet duurder worden. Maar niet iedereen wil zijn stukje vlees inleveren en minder vaak met het vliegtuig op vakantie.

De jeugd groeit wel op met het besef dat er maar één planeet is en we hier zuiniger mee om moeten gaan. Wie weet bedenken deze inspirerende jongeren de komende jaren oplossingen waarmee we het klimaatprobleem binnen no time kunnen oplossen.

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel