DuurzaamNieuwsOndernemen

SDE+-subsidie moet omhoog

SDE+ is een regeling waar ondernemers subsidie kunnen ontvangen bij het verduurzamen van hun onderneming door zelf meer duurzame energie op te wekken.
De subsidie maakt de drempel om te investeren in duurzame energie aantrekkelijker. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

Najaar 2019

De SDE+-najaarsronde 2019 is gesloten en er kunnen geen aanvragen meer worden ingediend. Tijdens najaarsronde kwamen er maar liefst 7.251 aanvragen binnen. Het beschikbaar gestelde bedrag is 5 miljard euro, maar zou volgens diverse ondernemers-, branche- en milieuorganisaties en vier grote gemeenten woensdag met terugwerkende kracht met 2,5 miljard euro moeten worden verhoogd.

Met het huidige (beperkte) budget wordt een halve megaton CO2-reductie en 1,5 terawattuur aan opgewerkte energie misgelopen.

Voorjaar 2020

De SDE+ voorjaar 2020 is open van 17 maart, 9.00 uur tot 2 april, 17.00 uur en heeft een budget van € 2 miljard. Wilt u meer weten over SDE+ of heeft u hulp nodig met uw aanvraag? Bekijk onze SDE+-pagina

 

Bron: Nu.nl & RVO

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel
18
dec

Slimme meter wordt tot eind 2020 actief aangeboden

Bekijk artikel