DuurzaamNieuws

Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open. De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), woonverenigingen en -coöperaties. De subsidie stimuleert woningeigenaren energiebesparende maatregelen te nemen.

Voorwaarden

Wilt u voor de subsidie SEEH in aanmerking komen, dan moet u minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in uw eigen bestaande koopwoning uitvoeren. U kunt de subsidie pas aanvragen nadat u de maatregelen heeft uitgevoerd en betaald. Voorwaarde is verder dat u als aanvrager zowel de eigenaar als bewoner bent van de woning en nog niet eerder een SEEH subsidie heeft gekregen.

Naar verwachting kunnen woningeigenaren vanaf 2 september 2019 hun subsidieaanvraag indienen. Rond die datum wordt er ook meer informatie over de regeling vrijgegeven.

Looptijd

Tot 1 januari 2021 is er voor de SEEH € 84 miljoen beschikbaar gesteld. Het voornemen is om vervolgens vanaf 1 januari 2021 investeringen in energiebesparende isolatiemaatregelen te subsidiëren vanuit de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de ISDE is dan tot en met 2030 ook subsidie beschikbaar om woningen te isoleren.

Bron: RVO

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel