DuurzaamNieuws

Tesla realiseert groot opslagsysteem bij Jaarbeurs Utrecht

De Jaarbeurs Utrecht gaat samen met Tesla een van de grootste opslagsystemen van de Benelux realiseren. Met de enorme opslagbatterij kunnen straks zo’n vijftig gemiddelde elektrische auto’s worden opgeladen met 100% groene zonne-energie, ook op minder zonnige momenten. De prijzige installatie van een miljoen euro wordt na de zomer geplaatst.

Toch noemt de Jaarbeurs het opslagsysteem “de beste oplossing voor een logistiek probleem”. De huidige netwerkaansluiting is niet geschikt voor de nieuwe trend van elektrische auto’s. Met de toename van elektrische auto’s op het parkeerterrein van de Jaarbeurs wordt de kans, zeker tijdens piekuren, steeds groter dat het stroomnet overbelast raakt. Dat wil de Jaarbeurs met het opslagsysteem voorkomen.

De Jaarbeurs investeert in dit project samen met netbeheerder Stedin, energieleverancier Scholt Energy en laadpaalontwikkelaar LomboXnet. Ook krijgt het project een Europese subsidie van 64.000 euro. Toch zal dit niet alle kosten dekken. Maar het opslagsysteem is nodig, om de druk op het netwerk te verlagen, zeggen de partijen. Niet alleen bij de Jaarbeurs, maar ook om meer groene energie in huizen te krijgen.

(Bron: Financieel Dagblad)

 

Gerelateerde blogs

Naar blogoverzicht
26
feb

SDE+-subsidie moet omhoog

Bekijk artikel
27
dec

Afbouw gaswinning komt op gang

Bekijk artikel