Meterstanden en verbruik

Waarom moet ik meterstanden doorgeven?

Wij hebben uw meterstanden nodig om ervoor te zorgen dat uw energienota’s correct zijn en u niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Aan de hand van uw meterstanden kunnen wij de jaarnota opmaken en uw werkelijke verbruik met uw afrekenen. Dit geldt ook voor het opmaken van de eindnota.

Kan ik een maandelijks energierapport aanvragen?

Als u een slimme meter heeft ontvangt u automatisch maandelijkse uw energierapport. In het rapport wordt aangegeven wat uw verbruik is geweest over de afgelopen maand. U hoeft deze dus niet aan te vragen.

Waarom ontvang ik een maandelijks energierapport?

U ontvangt een maandelijks energierapport zodat u meer inzicht krijgt in uw energieverbruik en u grip kunt houden op uw energiekosten. Zo helpen wij u besparen en voorkomen wij samen dat u achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wanneer is het enkeltarief voordeliger?

Als u een meter met twee actieve telwerken heeft, kunt u kiezen tussen een enkel- en of dubbeltarief. Als u ’s nachts evenveel of meer energie verbruikt dan overdag bent u met een dubbeltarief goedkoper uit. Zodra u overdag meer stroom verbruikt dan ’s nachts bent u voordeliger uit met een enkeltarief. Het verschil tussen enkel- en dubbeltarief is dan kleiner geworden.  Wilt u meer weten? Neem contact op met onze klantenservice.

Wanneer gaat het daltarief in?

Als u een leveringsadres in Noord-Brabant of Limburg heeft, dan geldt het daltarief hier meestal van 21:00 tot 07:00 uur. In andere provincies is dit meestal van 23:00 tot 07:00 uur. Ook in een aantal gemeenten rondom Leiden gaat het daltarief al om 21:00 uur in. Maar doordat het dubbeltarief in sommige provincies en regio’s meer uren heeft, is het dubbeltarief op overige plaatsen iets lager. Dit is afhankelijk van uw netbeheerder. In het weekend en tijdens feestdagen geldt het daltarief de hele dag. Wilt u meer weten? Neem contact op met onze klantenservice.

Hoe kan ik een slimme meter aanvragen?

U kunt uw slimme meter rechtstreeks bij uw netbeheerder aanvragen. De uitleg hiervoor vindt u op onze Slimme meter pagina.

Goed om te weten: als klant van Innova Energie krijgt u de kosten voor de slimme meter vergoed.

Heb ik een slimme meter?

Via Mijn Innova kunt u makkelijk inzien of u een analoge of slimme meter heeft. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice, dan kunnen wij voor u nagaan wat voor soort meter u heeft.

Wat gebeurt er als ik de meterstanden niet op tijd doorgeef?

U heeft twee weken de tijd om uw meterstanden aan ons door te geven. Lukt dit niet, dan schatten wij uw meterstanden op basis van uw historisch jaarverbruik. Blijkt achteraf dat het geschatte verbruik veel afwijkt van uw werkelijke verbruik, dan corrigeren wij dit op uw (volgende) jaar- of eindnota. Indien u zelf ziet dat de meterstanden op de jaar- of eindnota behoorlijk afwijken en u heeft de werkelijke standen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe moet ik meterstanden doorgeven?

Wanneer u een meterkaart van ons heeft ontvangen kunt u via ons meterstandenportaal uw meterstanden eenvoudig aan ons doorgeven. Als dit niet lukt dan kunt u uw meterstanden per e-mail aan ons doorgeven via ons e-mailadres klantenservice@innovaenergie.nl.

Wanneer moet ik meterstanden doorgeven?

Wij vragen uw meterstanden op als u net klant bij ons bent geworden, bij een verhuizing en voor de jaarnota. Als u verhuist hebben wij zowel de meterstanden van het oude en het nieuwe adres nodig. Heeft u een slimme meter? Dan hoeft u niets aan ons door te geven, tenzij uw meter administratief uit staat of er een storing is. In dat geval vragen wij de meterstanden alsnog bij u op.