Klink’s bakkerij

Adviezen waar je niet aan denkt

Kosten fors naar beneden krijgen

Klink gaat terug tot 1795 en sinds enkele jaren doen wij zaken met Innova Energie. Als ambachtelijk bedrijf in een monumentaal pand en met zes vestigingen schrik je nog weleens van de energierekening en dan is het prettig als je gewoon één overzichtelijke factuur krijgt met een scherp tarief.

Dankzij de heldere facturatie van Innova Energie kunnen wij makkelijk monitoren wat er qua energieverbruik op de locaties gebeurt. Samen met Innova Energie hebben we al flink weten te besparen dankzij hun handige energietips, dus we gaan steeds bewuster om met energie. Sommige adviezen waren makkelijk te realiseren, zoals meer bakken in de daluren, ledverlichting en bewegingssensoren voor licht op plekken waar we niet constant werken. Klinkt als simpele koek, maar daar sta je niet bij stil als je dagelijks druk bezig bent met al het reilen en zeilen.

Onze grootste uitdaging is toch wel het naar beneden krijgen van ons energieverbruik op onze hoofdlocatie. Dat is namelijk een monumentaal pand met nog vooral machines en ovens uit de jaren ’60. Daar heeft Innova Energie ons handige tips over gegeven qua investeringen en terugverdientijd. De komende jaren gaan wij daar stap voor stap mee aan de slag, zodat we een stuk duurzamer kunnen worden, het energieverbruik kunnen verlagen en bottom-linekosten op energie omlaag kunnen krijgen. Een forse uitdaging, maar daar komen we zeker uit!

Het prettige van onze samenwerking met Innova Energie is dat ik echt het gevoel krijg dat zij mij als ondernemer willen helpen de kosten naar beneden te krijgen.