De Riva Groep over het verduurzamen onder begeleiding van Innova Energie

Duurzamer ondernemen als mvo-bedrijf

In 2013 werden we klant bij Innova Energie en dat beviel zo goed, dat we partners zijn geworden. Niet alleen om hun scherpe tarieven en goede service: het is een no-nonsensebedrijf, net als wij. Inmiddels hebben we met hun hulp al aardig wat energiebesparende maatregelen getroffen.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In de automotive industrie kunnen we niet meer om de duurzame revolutie heen. Met de succesvolle komst van hybride en full electric auto’s hebben wij als bedrijf de focus op duurzaamheid. Innova Energie heeft de focus op groene energie, dus dat spreekt ons bijzonder aan, zeker als mvo-bedrijf met een Duurzaam Ondernemen Certificaat. Sinds onze samenwerking maken wij dan ook veel gebruik van elkaars kennis en dat heeft ons veel inzichten, tips en advies opgeleverd als het om energie gaat. Vooral praktische zaken waarmee we snel aan de slag konden.

Als automotive bedrijf zijn we vooral voor de technische oplossingen gegaan, zoals slimme nieuwe lichtsystemen. Met name in onze showrooms speelt verlichting een belangrijke rol, dus het bezuinigen mocht niet ten koste gaan van de lichtsterkte en levensduur. Daar heeft Innova Energie een passende oplossing voor geadviseerd, waar wij erg tevreden mee zijn. We zijn ons ervan bewust dat duurzaam ondernemen veel verder gaat dan technische oplossingen. Het gaat ook om een stukje mindset en bovendien is het de manier waarop je je business voert.

 

Zelf energie opwekken

Na energiebesparing was het zelf opwekken van energie dan ook de volgende stap in onze duurzame ambities. Een lang gekoesterde wens ging begin 2017 in vervulling: de start plaatsing van 3.500 zonnepanelen verdeeld over vier vestigingen. Innova Energie heeft hiervoor het gehele projectmanagement verzorgd, van SDE-uitvraag en technische haalbaarheidsonderzoek tot en met plaatsing en monitoring. De eerste opbrengsten overtreffen onze verwachtingen. In de loop van 2017 zullen de vier vestigingen gereed zijn en zoals het er nu naar uitziet, wekken we meer elektriciteit op dan we verbruiken.

Het zijn voor ons geen eenmalige acties; energiebesparende maatregelen zijn bedrijfsbreed een vast onderdeel van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Wij zijn blij Innova Energie daarvoor aan onze zijde te hebben.