SV Wippolder

Een partner die met ons meedenkt

Steun waar wij als vereniging geld mee besparen

SV Wippolder en Innova Energie werken al jaren met elkaar samen. Naast het leveren van gas en elektriciteit heeft Innova Energie ons geholpen met het terugdringen van ons energieverbruik. Dat was fijn, want als voetbalvereniging betaalden wij zo’n 15% van al onze uitgaven aan energie.

Energiescan

Het voordeel van Innova Energie is dat ze niet met dure technische maatregelen komen maar beginnen bij de basis. Wij hadden geen idee waar het hoge verbruik vandaan kwam. Als club die vooral op vrijwilligers draait, hebben we onze handen vol aan de dagelijkse activiteiten. Dan heb je geen tijd om je in dingen te verdiepen waar je geen verstand van hebt. Dus hebben wij Innova Energie om een energiescan gevraagd. Dat is voor ons een mooi uitgangspunt geweest om slimmer om te gaan met ons energieverbruik.

Als sportvereniging hebben we vooral te maken met piekbelasting en het is voor ons dus belangrijk dat wij, zeker op piekmomenten, slim omgaan met onze energie. De besparingsadviseur van Innova Energie had hier praktische tips voor, die ook nog eens snel konden worden uitgevoerd. Met kleine investeringen zagen we het rendement al snel terug in onze verbruiksupdate. Het is fijn dat een partij als Innova Energie met ons meedenkt en kennis van zaken heeft om ons handvatten te geven waar we direct baat bij hebben.

Zonnepanelen

Na ledverlichting zijn zonnepanelen onze volgende technische maatregel om energie te besparen. De zonnepanelenexpert van Innova Energie heeft ons dak nagekeken en het blijkt uitermate geschikt voor zonnepanelen. Het is even een investering voor ons als vrijwilligersclub, maar met crowdfunding proberen we het bedrag in 2017 nog bij elkaar te hebben. Als dit lukt, dan is onze mooie vereniging een stuk groener en zullen onze jaarlijkse kosten flink gaan dalen. Innova Energie begeleidt ons in het hele proces, van subsidieaanvraag tot en met de plaatsing van de panelen en daarna.

Voor ons is Innova Energie meer dan alleen een energieleverancier; het is meer een partner die met ons meedenkt en ons helpt.